mulders-gm.nl

De erven Opperman

PUBLICATIE DATUM juni 2015
BESTANDSGROOTTE 9,57
ISBN 9789028441415
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Lion Feuchtwanger
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De erven Opperman in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lion Feuchtwanger. Lezen De erven Opperman online is nu zo eenvoudig!

De Joodse familie Oppermann onderschat de gewetenloosheidvan de nazi’s volledig. Gustav, een journalist,is de enige die na de brand in de Reichstag vlucht, deandere leden van de familie blijven. Martin wordt doorde nazi’s gearresteerd en Edgar wordt de toegang tot dekliniek waar hij werkt ontzegd. Het enige kind van Martinwordt op school door zijn leraar, een fanatieke nazi,zo ernstig mishandeld dat het de jongen tot zelfmoord drijft. En Gustaveindigt uiteindelijk in een concentratiekamp.De lezing van deze roman is ook nu nog een verpletterende ervaring.Niet alleen de gebeurtenissen zelf grijpen de lezer bij de keel, maar ookde observaties van menselijk opportunisme en extreme maar noodzakelijkegeestelijke buigzaamheid zijn nog altijd actueel.De erven Oppermann laat zich lezen als het vervolg op Feuchtwangersgeniale roman Succes.

...st o.d.t.: De Oppenheims : roman. - Amsterdam : Querido, 1934 uit het Duits vert ... De erven Opperman by Lion Feuchtwanger - Goodreads ... . door Beate Keizer-Zilversmidt De erven Oppermann Lion Feuchtwanger . Een visionaire roman die haarscherp beschrijft wat Duitsland met de opkomst van de nazi's te wachten staatDe vijftigjarige Gustav is de pater familias van de familie Oppermann. Hij leidt de goedlopende meubelfabriek van zijn familie, maar de ... De erven Oppermann bestaat uit drie delen. Het eerste deel 'Verleden' begint met een uitspraak van Goethe: "De mensen koe ... De erven Oppermann - Lion Feuchtwanger | Wrange getuigenis ... ... . Het eerste deel 'Verleden' begint met een uitspraak van Goethe: "De mensen koesteren vrees voor het verstand, waren zij wijs, dan zouden zij de domheid vrezen." Dit is een belangrijk thema in het boek. Bestel De erven Opperman eBook Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies De erven Oppermann: Amazon.es: Lion Feuchtwanger, Beate Keizer-Zilversmidt: Libros en idiomas extranjeros De erven Opperman [e-Boek] Lion Feuchtwanger. De erven Opperman is een geweldig boek. We raden u aan het boek van De erven Opperman PDF te downloaden op onze website meubelbeursmechelen.be Er zijn ook andere boeken van de auteur De erven Opperman...