mulders-gm.nl

KortVerhaal

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 7,18
ISBN 9789045802824
TAAL NEDERLAND
AUTEUR nvt
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen KortVerhaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur nvt. Lezen KortVerhaal online is nu zo eenvoudig!

In dit Zomernummer zijn elf vertaalde verhalen (uit acht talen) en acht Nederlandse, waarvan er één, van A.L. Snijders, uiteenvalt in zes zeer korte. Ook zijn er weer bijdragen van de beste Nederlandse plezierdichters, zoals immer en nog steeds onder aanvoering van Drs. P. Vakantie speelt een rol in de verhalen van Inez van Eijk (de verleidingen van Frigiliana), Judith Hermann (per louche vervoer naar de Etna) en Robert Menasse (Luxemburg eninterlandvoetbal); zomerse zinnelijkheid komt aan bod in Van Eijks' 'Herfstzon', en meer dubbelzinnig in 'De indringer' van Ed van Eeden, 'Victoria' van Koeprin (het achtste verhaal dat wij publiceren van deze te onbekende Rus) en Penelope Lively's badinerende 'De vijfduizend-eneerste nacht'; de zomerwarmte is niet weg te denken uit Abaluta's portret van een circusdwerg als Ceaucescu-imitator, T.C. Boyles navrante evocatie van streng secteleven in de Amerikaanse woestijn, of de wereld van kluchtig kannibalisme bij Bukowski.In de overige verhalen gaat het om het menselijk verkeer in zijn vele diverse gedaanten. Gerda Blees debuteert met een dramatisch eindigend moederschapsverhaal; Maupassant levert een fraaie zedenschets over ongewild incest; in het legendarische, opnieuw vertaalde verhaal van Poesjkin, 'Het schot', draait het om eer en wraak; Arnout ter Haar beschrijft een therapiepraktijk in vol bedrijf, Ineke Holzhaus een laatste levensfase; Xin brengt het moderne China naderbij; Van der Velde beschrijft de dienstplichtwereld van de jaren vijftig; Wiener beschrijft zijn binnenwereld van vroeger en nu, en Zambra laat iets zien van het grimmige schoolsysteem van Chili onder Pinochet.

...y) is een kort prozawerk, langer dan een anekdote en korter dan een novelle en zich gewoonlijk beperkend tot slechts enkele personages ... Korte verhalen - ca. 3 minuten - beleven.org ... . In de middeleeuwen en later ontstonden de raamvertellingen, waarin korte verhalen aan elkaar werden gekoppeld door ze in een kader te plaatsen.Vanaf de 19e eeuw wordt het korte verhaal beschouwd als een apart ... We hebben een winnaar!. Er is ontzettend druk gestemd! Na het corrigeren van dubbel uitgebrachte stemmen is de winnaar van de publieksprijs, met 549 stemmen, Psycholoog van Suze Dona! Ingezonden korte verhalen Op 1001KorteVerhalen.nl staan de meeste en leukste korte verhalen en verhaaltjes, wordt lid en plaats ook uw eigen verhalen op 1001KorteVerhalen.nl! Kort ... Korte verhalen - Schrijverspunt ... .nl staan de meeste en leukste korte verhalen en verhaaltjes, wordt lid en plaats ook uw eigen verhalen op 1001KorteVerhalen.nl! Kort verhaal lezen? Deze 11 beroemde korte ver...