mulders-gm.nl

Ik en hoogbegaafdheid

PUBLICATIE DATUM november 2010
BESTANDSGROOTTE 3,69
ISBN 9789085605980
TAAL NEDERLAND
AUTEUR N. Van Kordelaar
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ik en hoogbegaafdheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N. Van Kordelaar. Lezen Ik en hoogbegaafdheid online is nu zo eenvoudig!

Ik en hoogbegaafdheid wil kinderen meer inzicht geven in hun hoogbegaafdheid. De meeste hoogbegaafde kinderen ervaren dat ze ‘anders’ zijn en willen meer leren over zichzelf, over de manier waarop hun hoogbegaafdheid tot uiting komt en hoe ze hiermee het best kunnen omgaan. Kennisvergroting in combinatie met tips en oefeningen, helpen om dit inzicht te creëren.Door het werken en lezen in Ik en Hoogbegaafdheid ontdekt het hoogbegaafde kind de sterke kanten en minder fijne kanten bij zichzelf en de invloed van de hoogbegaafdheid op zijn functioneren. Het kind leert nadenken over middelen/materialen/werkwijzen die kunnen worden ingezet om school meer uitdagend te maken en hierover met de leerkracht en ouders te spreken.Onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn onder andere: theorie over hoogbegaafdheid, interesses, creatief denkvermogen, omgaan met anderen, je ‘anders’ voelen, hoogbegaafdheid op school, perfectionisme, onderpresteren en faalangst.In het boek staan veel voorbeelden waarin hoogbegaafde kinderen zichzelf kunnen herkennen. Dit zal hen helpen zich minder ´anders´ te voelen. Daarnaast is het boek ook een goede kennismaking voor ouders, familieleden, studenten en professionals die meer willen weten over hoogbegaafdheid.

...arbij steeds verschillende punten in het proces waar mensen op zitten ... 7 kenmerken van hoogbegaafdheid - Klasse ... . Hoogbegaafdheid is een complex onderwerp en er valt nog veel meer over te vertellen en ontdekken. Er is veel kennis voorhanden, maar het blijft een onderwerp dat volop in beweging is en waar nog veel onderzoek naar gedaan wordt. In dit artikel heb je alvast een uitleg gekregen over hoogbegaafdheid en wat de kenmerken zijn van hoogbegaafdheid. Signaleringslijsten en -modellen kunnen handvatten bieden bij het h ... 7 kenmerken van hoogbegaafdheid - Klasse ... . Signaleringslijsten en -modellen kunnen handvatten bieden bij het herkennen van hoogbegaafdheid. Het Landelijk Informatiecentrum Hoogbegaafdheid gebruikt het zijnsluik van Kieboom als leidend model om de kenmerken van hoogbegaafdheid in kaart te brengen. Het zijnsluik hoogbegaafdheid Ik en hoogbegaafdheid wil kinderen meer inzicht geven in hun hoogbegaafdheid. De meeste hoogbegaafde kinderen ervaren dat ze 'anders' zijn en willen meer leren over zichzelf, over de manier waarop hun hoogbegaafdheid tot uiting komt en hoe ze hiermee het best kunnen omgaan. Ik raad leraren aan om hun bij te scholen over hoogbegaafdheid. Zodat de leerlingen naar huis kunnen komen "het was uitdagend vandaag" ipv "saai weinig geleerd" , "september zie ik niet zitten allemaal herhaling van wat ik al ken" En ben ik het dan?" - is wat veel mensen zich afvragen. De kans dát je het bent, net als Bill Gates, is minimaal. En áls je het bent, is dat zo'n pretje niet, ... Hun verbale vaardigheden liggen blijkbaar ook een stuk hoger, nog een teken van hoogbegaafdheid bij volwassenen. Ben ik hoogbegaafd? Hoogbegaafdheid in volwassenen herkennen Volwassenen met een hoge intelligentie kunnen tegen bepaalde dingen aan lopen. Zelfkennis, weten wat er aan de hand is, is een belangrijke voorwaarde om met deze problemen om te kunnen gaan. Ik en hoogbegaafdheid wil kinderen meer inzicht geven in hun hoogbegaafdheid. De meeste hoogbegaafde kinderen ervaren dat ze 'anders' zijn en willen meer leren over zichzelf, over de manier waarop hun hoogbegaafdheid tot uiting komt en hoe ze hiermee het best kunnen omgaan. Ik en hoogbegaafdheid. Inzicht in jezelf. Uitgeverij SWP. ISBN 978 90 8560 598 0. Prijs: 11,50 euro. Door Willemien Schollaart-Vogel. Willemien is orthopedagoge en ...