mulders-gm.nl

Een groen verleden: Hoe groen was mijn dorp?

PUBLICATIE DATUM november 2017
BESTANDSGROOTTE 8,31
ISBN 9789463421201
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Arie Pieters
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een groen verleden: Hoe groen was mijn dorp? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arie Pieters. Lezen Een groen verleden: Hoe groen was mijn dorp? online is nu zo eenvoudig!

Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de natuur in de regio waar hij zelf woont; de Hoeksche Waard. Hij is van jongs af aan altijd al geïnteresseerd geweest in vogels, dieren en de natuur in het algemeen. Als actief lid van ondermeer Vogelbescherming Nederland en coördinator van de regionale bomenwerkgroep in de Hoeksche Waard, zet hij zich als vrijwilliger ook in het dagelijkse leven in voor de natuur. Dit boekje is het derde in de 'Een groen verleden' serie. En ook in dit boekje nemen we weer een kijkje in het Nederland van voor de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van ruim 70 fraaie, oude ansichtkaarten en foto's 'wandelen' we door de boomrijke straten, zoals we die in de jaren tussen 1900-1930 vaak zagen. In dit boekje besteden we vooral aandacht aan de bomen in dorpen. Maar we nemen ook nog een kijkje in steden als Rotterdam, Dordrecht en Amsterdam. We zien statige oude iepen langs havenkaden en leilinden in winkelstraten, maar ook jonge aanplant in die periode.

... waar je even helemaal tot rust kunt komen ... Een groen verleden: Hoe groen was mijn dorp?, Arie Pieters ... ... . ... Blijf slapen en geniet van de rust in het Groene Hart en breng een bezoek aan Amsterdam. Een gemeente zal duidelijk met de omgevingsvisie moeten aangeven hoe te komen tot een duurzame aantrekkelijke leefomgeving en welke kansen er zijn om te komen tot een integrale visie. ... hoe groen is mijn dorp, stad, regio, provincie? Misschien ook iets voor u. Een groen verleden. ... tekstschrijver op het gebied van rec ... bol.com | Een groen verleden: Hoe groen was mijn dorp ... ... . ... tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. ... In dit boek wordt o.a. met behulp van oude foto's en ansichten onderzocht hoe 'groen' onze dorpen & steden voor de Tweede Wereldoorlog waren. Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van een wijk. Bedrijven vestigen zich graag in een groene omgeving en onroerend goed is gewilder, waardoor de economische groei van een stad wordt versterkt. Wageningen University & Research doet samen met partners al jaren onderzoek naar de effecten van groen ... Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de natuur in de regio waar hij zelf woont; de Hoeksche Waard. Hij is van jongs af aan altijd al geïnteresseerd geweest in vogels, dieren en de ... Bestel Een groen verleden van Arie Pieters. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd 1 Industrieel verleden van Hilversum, dorp in het Groen Wat is Industriecultuur (Industrieel Erfgoed) Inleiding Welkom bij de rondleiding van Albertus Perk, dit keer langs het industrieel verleden van Hilversum. Voor de ouderen onder ons zal de benaming van Hilversum als industriestad geen verbazing opwekken, want zij kennen nog de grote industriële complexen, zoals bijvoorbeeld van de ... Meer steden, minder groen NTR; Steden groeien aan elkaar vast en dorpen worden opgeslokt door nieuwbouwwijken. Nederland groeit. Maar wat gebeurt er met alle natuur? ... Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor een regiokrant. Eerder schreef hij o.a....