mulders-gm.nl

Een leven in Noorwegen

PUBLICATIE DATUM mei 2008
BESTANDSGROOTTE 11,28
ISBN 9789077698303
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Henk Brugman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een leven in Noorwegen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk Brugman. Lezen Een leven in Noorwegen online is nu zo eenvoudig!

De Nederlander Henk Brugman (1955) woont en werkt sinds eind 2000 in een dorpje ten noorden van Trondheim, samen met zijn vrouw Esther. In zijn columns (soms serieus, vaak met een knipoog) gunt Brugman ons een blik in zijn wereld en die om hem heen. Waar hij staat weet hij vaak zelf niet. Is hij een geïntegreerde Nederlander die Noorse gebruiken heeft overgenomen, of staat hij met verwondering aan de kant te kijken naar hoe het er in Noorwegen aan toe gaat? Hoe gaat hij om met de taalproblemen die hij ondervindt, hoe kijkt hij aan tegen de Noorse tradities en gewoontes? En doet hij daaraan mee? Hoe is het om weer even in Nederland te zijn? Zou hij terug willen of heeft hij zijn plek gevonden in Noorwegen? Een boek vol verbazing, verwondering en vertwijfeling, waarin duidelijk wordt dat integreren in een ander land met vallen en opstaan gaat, letterlijk en figuurlijk.

...plek reizen om ze te spotten hoeft niet. Voor de kust van Noorwegen leven walvissen, orca's en talrijke andere grote zee zoogdieren zoals zeehonden ... Vakantie in Noorwegen duur? Met deze tips valt het mee! ... . Helaas is Noorwegen een van de weinige landen ter wereld (samen met IJsland en Japan) die stug blijven doorgaan met het jagen op deze schitterende dieren. In Noorwegen kunt u voorgedrukte verklaringen van in leven zijn laten stempelen bij de ambassade in Oslo of bij de honoraire consulaten in Bergen, Larvik, Stavanger, Tromsø en Trondheim. U kun ook terecht bij de lokale politie, een notarius publicus of de fylkesmann. Het laten stempelen van een voorgedrukte verklaring is kostenloo ... Een lijst met prachige (wilde) dieren die in Noorwegen leven ... . U kun ook terecht bij de lokale politie, een notarius publicus of de fylkesmann. Het laten stempelen van een voorgedrukte verklaring is kostenloos. Maak een ... Een leven in Noorwegen bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Een leven in Noorwegen | ISBN 9789077698303 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. 'Een leven in Noorwegen, columns' door Henk Brugman - Onze prijs: €14,95 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Rob en Betty overwogen al een tijdje om uit Nederland te vertrekken. In 2006 waagden zij de sprong en begonnen zij een nieuw leven in Noorwegen. Behalve het aanleren van een nieuwe taal en cultuur wachtte hen nog een andere uitdaging: het gesloten pension Furulund in Røn opknappen en weer tot een succes maken. Aan de oostkant grenst Noorwegen aan Zweden, Finland en Rusland. Het is een hoog ontwikkeld industrieland en een welvaartsstaat. De meeste mensen werken in de industrie en bij bouw- en constructiebedrijven. Er is maar een beperkte hoeveelheid landbouwgrond. Slechts 3% van het Noorwegen versus Zweden - Foto-1oppervlak is vruchtbaar. De kustlijn van Noorwegen is een indrukwekkende 101.388 kilometer lang. Volgens de National Geographic kun je hier de wereld 2.5 keer mee omwikkelen. Dat is niet alleen een leuk feitje - het verklaart waarom de zee een manier van leven is voor de bevolking van Noorwegen....