mulders-gm.nl

De Jantjes

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 10,58
ISBN 9789055134120
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Wim Hornman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De Jantjes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wim Hornman. Lezen De Jantjes online is nu zo eenvoudig!

Twee jonge matrozen, Wiet te Loo uit Amersfoort en Jan Clots uit Ijmuiden, zijn de hoofdpersonen van dit boek dat zich afspeelt rond het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het waren eigenlijk nog kinderen in die dagen toen de troepen van Hitler ons land binnenvielen en ook de marinebasis op Texel kapot schoten. De tot de tanden bewapende Duitsers dachten dat ze over de Afsluitdijk even de marinehaven Den Helder konden binnenwandelen. Ze vergisten zich. Dit boek laat zien hoe gewone jongens hen tegenhielden.

...vaak uitgevoerd. Het is dan ook meerdere malen verfilmd ... Vind de jantjes op Marktplaats - mei 2020 ... . De Jantjes is een Nederlandse film uit 1934 onder regie van Jaap Speyer. Het verhaal is gebaseerd op het toneelstuk De Jantjes uit 1920 van Herman Bouber. Internationaal heeft de film de naam The Tars en werd in 1922 ook al verfilmd. Verhaal. Dries, Manus en Toon komen na ... DE JANTJES | Za 14 t/m zo 22 maart 2020 | Theater Het Zonnehuis Amsterdam-Noord | De beroemde musical van Herman Bouber over De Jantjes. Grote cast en alle beroemde liedjes die iedereen mee ... De Jantjes ... . Grote cast en alle beroemde liedjes die iedereen mee kan zingen: Wordt nooit verliefd, want dan ben je verloren | Nou tabé dan | Je bent niet mooi, je bent | O mooie Westertoren De cast van de musical De Jantjes (met o.a. Stefan de Kogel, Job Bovelander, Rick Sessink, Rosalie de Jong en Willeke Alberti) zingt een medley van de nummers Dat Zijn Onze Jantjes, Oh Mooie ... De onverwoestbare musicalklassieker terug in het theater. Met onvergetelijke liedjes als: "In de Jordaan', "Oh, mooie Westertoren', "Nou tabé dan',' Wordt nooit verliefd', "Omdat ik zoveel van je ...