mulders-gm.nl

Olympische Spelen In De Oudheid

PUBLICATIE DATUM juli 2004
BESTANDSGROOTTE 4,73
ISBN 9789025313821
TAAL NEDERLAND
AUTEUR M.I. Finley
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Olympische Spelen In De Oudheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M.I. Finley. Lezen Olympische Spelen In De Oudheid online is nu zo eenvoudig!

De Olympische Spelen worden na lange tijd weer in Griekenland gehouden. Veel is er veranderd sinds die eerste keer in Olympia, maar de kerngedachte bleef. Hét boek over de oorspronkelijke Spelen, door de twee grootste kenners op het gebied, is nu weer beschikbaar, in een herziene uitgave, rijk geïllustreerd en met diverse plattegronden.Sinds de prehistorie hebben de Grieken een passie voor wedstrijden: de Ilias van Homerus vertaalt al uitvoerig over de Olympische Spelen. In 776 c.Chr.vonden deze voor het eerst plaats in Olympia, daarna zonder onderbreking tot 261 n.Chr. Duizend jaar lang trokken deze wedstrijden veel aandacht. Uit alle delen van de Griekse wereld (van het huidige gebied van rond de Middellandse Zee tot Noord-Afrika) stroomden om de vier jaar tienduizenden bezoekers toe.Hardlopers, vijfkampers, worstelaars, boksers en wagenrenners moesten zich een maand voor aanvang van de Spelen melden op te trainen onder toezicht van de juryleden. Wat waren de sportgebeurtenissen en de regels van de oude Spelen, en op welke manier veranderden zij? Welke rol vervulden de Griekse goden? Wat voor sporters namen eraan deel? En hoe werden zij beloond? Wie organiseerde het vijfdaagse evenement dat de Griekse wereld zo in de ban hield? En wat betekende het voor de deelnemers, de toeschouwers en de begunstigers?

.... In het jaar 393 voor Christus was het afgelopen met de spelen in Griekenland ... Olympische Spelen - Histoforum ... . De Olympische Spelen uit de Oudheid noemt men ook wel de Klassieke of Antieke Olympische Spelen. Als we aan de Olympische spelen denken , denken we aan een sportief evenement en aan grote belangrijke steden van de wereld. Hieronder hebben we onze hoofdvraag en deelvragen geformuleerd. Maar de grot stortte toch ineen: hij, die zichzelf sterker achtte dan een berg, vond zo de dood. (Pausanias. Rondreis door Griekenland V. 5, 4-9) Bron 2 Kleomedes. De bokser ... Olympische spelen - De Griekse Gids ... . (Pausanias. Rondreis door Griekenland V. 5, 4-9) Bron 2 Kleomedes. De bokser Kleomedes had tijdens een wedstrijd op de Olympische Spelen zijn tegenstander per ongeluk gedood. De juryleden weigerden hem als overwinnaar te beschouwen. Rituelen in de oudheid. Er werden offers gebracht aan Zeus om hem te eren met de Olympische spelen. De atleten werden gekeurd en moesten voor het metershoge standbeeld van Zeus gaan staan en de Olympische eed af te leggen (Ze beloven dat ze zich aan de regels zullen houden en eerlijk tegen elkaar zullen strijden). Olympia (3e eeuw v.Chr.) De Olympische Spelen (Oudgrieks:, Olýmpia;, Olympiás;, Olympiakós agṓn) waren in de oudheid de om de vier jaar ter ere van Zeus Olýmpios gehouden sportwedstrijden waaraan een groot aantal Griekse poleis deelnamen. 44 relaties. Aan de medailles van de Ierse zwemster Michelle Smith (1969-), die in 1996 op de Olympische Spelen van Atlanta als eerste aantikte na 200 en 400m wisselslag en 400m vrije slag, met brons als toetje in de 200m vlinderslag, hing toen al een geurtje. Op de eerste Olympische Spelen na de Tweede Wereldoorlog won Fanny Blankers-Koen goud op de 100 meter, de 200 meter, de 80 meter horden en de 4×100 meter estafette. Volgens sommigen had Fanny Blankers-Koen ook de gouden medaille op het verspringen, het hoogspringen en de vijfkamp kunnen winnen als ze meegedaan had, maar Fanny zelf zei dat ze niet nooit de kracht voor zou hebben gehad. Hij won de Olympische Spelen zes keer achter elkaar (van 540 tot 516 voor Christus). Van hem werd gezegd dat hij elke dag een heel rund at, en veel van zijn tegenstanders trokken zich terug voordat ze hem ook maar hadden aangeraakt. Uit de Griekse oudheid stamt ook het idee van de Olympische vrede. Olympische anekdotes. In het oude Griekenland vonden in 776 voor Christus de eerste Olympische Spelen plaats. Aan deze sportwedstrijden, die om de 4 jaar in het plaatsje Olympia werden gehouden, namen een groot aantal Griekse stadstaten deel.De Olympische Spelen waren de belangrijkste en meest prestigieuze van de vier Panhelleense spelen. Inleiding: De Olympische spelen in de oudheid Bijna 3000 jaar geleden werden één keer in de vier jaar de klassieke Olympische Spelen gehouden. Dat gebeurde in Olympia, een heilige plaats waar de oude Grieken grote tempels voor de goden Zeus en Hera hadden gebouwd....