mulders-gm.nl

Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland

PUBLICATIE DATUM augustus 2007
BESTANDSGROOTTE 5,42
ISBN 9789066658790
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Maarten van der Linde
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten van der Linde. Lezen Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland online is nu zo eenvoudig!

Het geschiedenisverhaal van het sociaal werk in Nederland begint bij de vroege christenen die in kloosters aan de wieg stonden van de armenzorg. Humanitaire pioniers startten later met volkshuizen, reclassering, maatschappelijke opvang, wijkverpleging, kinderbescherming, zorg mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, vrouwenhulpverlening en creatieve therapie.In de loop van deze geschiedenis zijn humaniteit, solidariteit en sociale rechtvaardigheid essentiele waarden geworden. Vanzelfsprekende warden, maar altijd weer kwetsbaar. Historisch besef is voor nieuwe generaties sociale werkers onontbeerlijk en inspirerend om te kunnen putten uit de bronnen van de door vorige generaties opgebouwde professionele handelings- en interpretatiekaders. Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland is een achteruitkijkspiegel ¿ je ziet waar het werk vandaan komt. In deze Spiegel leer je het sociale werk van nu beter kennen door de verschillen te zien met vroeger. Maar je ziet ook overeenkomsten. Soms is een ogenschijnlijk spiksplinternieuw idee al eeuwen geleden ontstaan en uitgeprobeerd. Voor deze zaken oog krijgen, dat is historisch besef. De geschiedenis van je vak kennen, versterkt de beroepsidentiteit: jezelf serieus nemen enerzijds en je werk kunnen relativeren anderzijds. Dit boek is geschreven voor studenten en professionals op het brede terrein van sociaal werk. Het is een basis-boek met daarin een van ontstaan en ontwikkeling van de werksoorten. Dr. Maarten van der Linde is verbonden aan de Faculteit Maatschappij & Recht van Hogeschool Utrecht. Hij werkt als onderzoeker en docent geschiedenis op het Instituut voor Social Work/De Horst, HU Amersfoort.

...basisboek is een achteruitkijkspiegel - je ziet waar het sociaal werk vandaan komt en hoe het zich heeft ontwikkeld ... Basisboek geschiedenis sociaal werk in Nederland - Stuvia ... . Je ontdekt de verschillen met vroeger, maar ook de overeenkomsten. Soms is een nieuw idee al eerder uitgeprobeerd. Dit boek laat de dynamiek van het sociaal werk zien. Door de jaren heen verandert het sociaal werk en toch blijft er ook veel hetzelfde. Wie wat van geschiedenis weet, kan de nieuwe begrippen plaatsen: Wmo, participatiesamenleving, bezuinigingen, eigen kracht, decentralisatie, sociaal wijkteam. In dit boek wordt getoond waar veranderingen vandaan komen en hoe de sociale beroepen zich aanpassen ... Basisboe ... Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland ... . In dit boek wordt getoond waar veranderingen vandaan komen en hoe de sociale beroepen zich aanpassen ... Basisboek geschiedenis Sociaal Werk in Nederland Compleet herziene en uitgebreide druk Dit basisboek is een achteruitkijkspiegel - je ziet waar het sociaal werk vandaan komt en hoe het zich heeft ontwikkeld. Je ontdekt de verschillen met vroeger, maar ook de overeenkomsten. Soms is een nieuw idee al eerder uitgeprobeerd. Samenvatting basisboek geschiedenis sociaal werk in Nederland. hoofdstuk 1 motieven voor sociaal werk. helpen is zo oud als de wereld. Sinds de jaren tachtig is het begrip zorgzame samenleving geïntroduceerd. Niet de overheid moet voor de mensen zorgen maar mensen moeten voor elkaar zorgen. Samenvatting Basisboek geschiedenis sociaal werk in Nederland hoofdstuk 1 P5 Boek: Basisboek geschiedenis sociaal werk in Nederland - compleet samengevat Samenvatting Verkennen van het werkveld: colleges - Geschiedenis Social Work Samenvatting Basisboek sociaal werk hoofdstuk 3 Samenvatting Basisboek sociaal werk hoofdstuk 7 De maatschappelijke waarde van sport. Gevonden boeken, volgens onderstaande selectiecriteria: basisboek geschiedenis sociaal werk in nederland; Categorie Op de omslag van Basisboek geschiedenis sociaal werk in Nederland staat een kleurenfoto van "De Barmhartige Samaritaan" van Vincent van Gogh. Maatschappelijk werkers, vakbondsbestuurders, opbouwwerkers en personeelsfunctionarissen die op de sociale academie De Horst in Driebergen hebben gestudeerd zullen zich de auteur de historicus Maarten van der Linde zeker herinneren....