mulders-gm.nl

Uit het ravijn

PUBLICATIE DATUM februari 2013
BESTANDSGROOTTE 11,38
ISBN 9789460036422
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Max Pam
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Uit het ravijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Max Pam. Lezen Uit het ravijn online is nu zo eenvoudig!

Op zondag 10 februari 2002 werd columnist en schrijver Max Pam getroffen door een hersenbloeding. Volkomen onverwacht, want hij was fit en kerngezond. ‘Een ziekenhuis had ik alleen vanbinnen gezien om anderen te bezoeken.’ Zijn vrouw was op dat moment de hond aan het uitlaten, Pam was alleen thuis met zijn eenjarige zoontje. Hij overleefde de hersenbloeding en een periode van herstel volgde. In Uit het ravijn doet hij hiervan verslag. Hij beschrijft hoe hij opnieuw moest leren lopen, veters strikken, fietsen en hoe hij opnieuw zijn rijbewijs moest halen. Naast het verslag van zijn fysieke herstel is Uit het ravijn,/i> ook een inventarisatie van de angsten die de mens bedreigen als er iets misgaat in het hoofd. ‘Ik was niet bang voor de dood, ik was bang om te blijven leven - als wrak.’ Uiteindelijk wordt Pam na een verblijf in een revalidatiecentrum genezen verklaard. Uit het ravijn is een aangrijpend boek over een ziekte die iedereen zomaar kan treffen, en die jaarlijks ook tienduizenden Nederlanders treft. Niet eerder is in Nederland op zo’Bauer aan tafel hoeft. Politiek is een serieueven. Pam geeft er nog altijd veel lezingen over en schreef voor deze editie een nieuw hoofdstuk.

... telt circa 450 leden en kent drie verschillende disciplines: waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen ... SlimFit - Het Ravijn ... . 'Songtekst Ravijn van Veldhuis & Kemper mooiste van Nederland' 30 sep 2019, 18:00 / Update: 1 okt 2019, 07:47 De zin 'Want de allermooiste bloemen groeien vlak langs het ravijn, en om die te kunnen plukken moet je durven bang te zijn' uit het liedje Ravijn van Veldhuis & Kemper is door luisteraars van 100% NL verkozen tot de mooiste songtekst uit een Nederlands liedje. Bij Het Ravijn kan waterpolo gespeeld worden door jong en oud. Meisjes en jongens kunnen met waterpolo begi ... Buitenbaden - Het Ravijn ... . Bij Het Ravijn kan waterpolo gespeeld worden door jong en oud. Meisjes en jongens kunnen met waterpolo beginnen vanaf 6 jaar. Als je jonger dan 9 jaar bent kun je starten in de Waterfun. In deze groep worden stapsgewijs de basisvaardigheden van zowel waterpolo als wedstrijdzwemmen op een speelse wijze aangeleerd. Daarna zijn er voor waterpolo jeugdteams in... Al mag je, wanneer het erop aankomt, zelf de kastanjes uit het vuur halen. Het staat letterlijk in een interne notitie: 'Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn, maar we springen niet.' De gemiddelde Nederlander typeert de VVD als een partij van ordinaire graaiers, zo bleek uit eigen VVD-onderzoek....