mulders-gm.nl

Een beeld voor Francois Adriaan Molijn

PUBLICATIE DATUM september 2017
BESTANDSGROOTTE 3,59
ISBN 9789462621572
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Ben van Wendel de Joode
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een beeld voor Francois Adriaan Molijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ben van Wendel de Joode. Lezen Een beeld voor Francois Adriaan Molijn online is nu zo eenvoudig!

Wat komt er allemaal bij kijken als je een gedenkteken wilt oprichten om iemand te eren? Dat is de vraag waarmee het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet werd geconfronteerd toen men een beeld wilde oprichten voor François Adriaan Molijn. Als vooruitstrevend en vernieuwend ondernemer stichtte hij in 1895 in het landelijke Nunspeet een verffabriek en een zuivelfabriek. Het beeld moest niet alleen een herinnering zijn aan iemand uit het verleden, maar is tevens een uitdagende oproep ook in onze tijd te streven naar sociaal verantwoord ondernemen.In deze publicatie schetst Ben van Wendel de Joode (Nunspeet) uitvoerig het proces van de realisatie van het op 8 juni 2017 bij cultureel centrum Veluvine in Nunspeet onthulde beeld. De geselecteerde kunstenaar Nicolas Dings (Amsterdam) is erin geslaagd met een historische foto als uitgangspunt een eigentijds driedimensionaal beeld van aluminium te vervaardigen met allerlei verwijzingen naar het leven en werk van Molijn. Kortom, een omrit waard!

...ojuist 2 externe link(s) gewijzigd op François Adriaan Molijn ... Een beeld voor F.A. Molijn | Veluvine Nunspeet ... .Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht: Het boek François Adriaan (1853-1912) Molijn, geschreven door Ben van Wendel de Joode, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Een (Sta ... Een beeld voor Francois Adriaan Molijn | Vrije Boeken van ... ... .nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Een (Stand)beeld van Molijn Beroemde inwoners, elke stad of dorp heeft ze. Ze zijn, of waren belangrijk. En Nunspeet? Nunspeet heeft Francois Adriaan Molijn, behalve de naar hem genoemde laan weten... F.A. (François Adriaan) Molijn (1853-1912) kwam van oorsprong uit Rotterdam en in 1895 naar Nunspeet. Daar stichtte hij een verffabriek en een zuivelfabriek. Hij was erg vooruitstrevend in denken en doen en maakte gebruik van de technische mogelijkheden die nieuw waren in zijn tijd. Standbeeld Molijn onthuld. Het beeld ter ere van François Adriaan Molijn (1853-1912) is donderdag 8 juni onthuld bij Veluvine in Nunspeet. Kunstenaar Nicolas Dings maakte in opdracht van de kunstcommissie van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet een metershoog beeld van Molijn: een hommage aan Nunspeets eerste grote industrieel. Daarom organiseert het Noord-Veluws Museum in samenwerking met de Heemkundige Vereniging Nuwenspete en het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe een expositie over de weldoener François Adriaan Molijn. die als industrieel een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het dorp Nunspeet rond het jaar 1900. Basie en adriaan - aanbiedingen, goedkoopste shops & prijsvergelijking. Het grootste online winkelcentrum. De meeste shops ; Het grootste aanbod producten De eerste uitdaging voor het bestuur is het vinden van sponsoren voor het beeld dat wordt opgericht voor François Adriaan Molijn, een ondernemer die in Nunspeet in 1895 een verffabriek begon en veel voor de ontwikkeling van het dorp heeft betekend. Diverse ondernemers worden benaderd en geven een bijdrage voor het beeld. Bestel François Adriaan (1853-1912) Molijn van Ben van Wendel de Joode. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd...