mulders-gm.nl

Het beleg

PUBLICATIE DATUM juli 2012
BESTANDSGROOTTE 4,5
ISBN 9789045202563
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Nick Brown
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het beleg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nick Brown. Lezen Het beleg online is nu zo eenvoudig!

'Zodra de actie losbarst, kan je het boek niet meer wegleggen.'- Anthony Riches270 na Christus. Rome heeft al ruim drie eeuwen over Syrië geheerst. Maar het verzwakte Romeinse Rijk staat nu voor een imminente bedreiging: koningin Zenobia van Palmyra heeft haar door de Romeinen zelf getrainde leger opgezet tegen de voormalige overheerser met als gevolg dat die eens onoverwinnelijke legioenen worden verslagen.Cassius Corbulo is een jonge, intelligente legionair die net van de officiersopleiding komt. Hij heeft de doodsaaie taak gekregen om gewonde legionairs bijeen te verzamelen als er urgente bevelen binnenkomen. Maar aangezien hij ook de hoogste officier in rang is in Palmyra, de Romeinse frontlinie waar hij gestationeerd wordt, moet hij het bevel gaan voeren over het fort Alauran, het laatste bastion dat nog in Romeinse handen is.Wat Cassius in Alauran aantreft zou de meest doorgewinterde veteraan ontmoedigen: een bij elkaar geraapt zootje verdeelde en gedemoraliseerde legionairs die bijgestaan worden door een paar onhandelbare Syriërs en een dronken Pretoriaanse gardeofficier. Terwijl de Palmyrenen zich op slechts enkele dagen afstand bevinden, moet Cassius op een of andere manier de discipline, de middelen en de onverschrokkenheid zien te vinden om van het garnizoen een eenheid te smeden, Alauran in handen te houden en de Romeinse oostelijke frontlinie veilig te stellen.

...augustus 1189 tot 12 juli 1191 Achtergrond ... Beleg van Toulon - Wikipedia ... . Nadat Saladin een groot aantal van de kruisvaarders had verslagen bij de Slag bij Hattin op 4 juli 1187, kon hij een groot deel van het ... Het Beleg van Toulon vond plaats tussen 18 september en 18 december 1793, tijdens de Eerste Coalitieoorlog tegen revolutionair Frankrijk. De Zuid-Franse havenstad Toulon werd bezet door Britse, Spaanse en Frans-royalistische troepen, maar door toedoen van Napoleon Bonaparte moesten de geallieerden zich na enkele maanden terugtrekken. Het Beleg van Constantinopel in 1453 doo ... Beleg van Calais (1436) - Wikipedia ... . Het Beleg van Constantinopel in 1453 door de legers van het Ottomaanse Rijk onder leiding van sultan Mehmet II en de uiteindelijke Val van Constantinopel op de zondag van pinksteren 29 mei 1453 betekende het einde van het Byzantijnse of Oost-Romeinse Rijk.Strategisch was het een belangrijke overwinning voor de Ottomanen: ze konden hun macht uitbreiden in het oostelijke Middellandse Zeegebied ... Het Beleg van Haarlem begon 3 december 1572 met een brief van stadhouder Bossu en Fadrique Álvarez de Toledo (beter bekend als Don Frederik), zoon van de gevreesde hertog van Alva, aan de bevolking van Haarlem met het verzoek zich over te geven. Op de weigering volgde een ruim zeven maanden durende belegering die eindigde op 13 juli 1573 toen de stad zich overgaf, waarna enkele duizenden ... Het beleg. 'Zodra de actie losbarst, kan je het boek niet meer wegleggen.'- Anthony Riches 270 na Christus. Rome heeft al ruim drie eeuwen over Syrië... Belegde broodjes. De heerlijkste vers belegde broodjes, met vis, vlees, kaas, of vegetarisch. Specialiteiten. Specialiteiten van het Het Apeldoorns Beleg. Kent u ons 12-uurtje al? En de ciabatta Italiano? Hartige snacks. Een hartige snack als tussendoortje of als kleine lunch, zoals een saucijzenbroodje, een kipsatébroodje, of (èchte ... Het beleg vertelt het verhaal van de eerste acht jaren van een autistisch kind. Op tweejarige leeftijd, in 1960, was Jessy Park een schuw en teruggetrokken kind, dat niet kon spreken of lopen, maar zichtbaar tevreden was binnen de onzichtbare muren die haar omringden. Beleggen doe je alleen als je het geld een lange tijd kunt missen. Weet je niet zeker of dit kunt missen, check dan onze keuzehulp of laat eerst een financieel plan maken. Overweeg ook de alternatieven: misschien kun je je spaargeld gebruiken om eerst je hypotheek af te lossen of is het handig om te gaan (bank)sparen voor je pensioen. Het beleg van Haarlem (1572-1573) Van, ongeveer, 1568 tot 1648 vond in de lage landen een opstand plaats die later bekend zou worden als de tachtigjarige oorlog. Belastin...