mulders-gm.nl

Omzien in verwondering deel 1

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 11,62
ISBN 9789029535984
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Annie Romein-Verschoor
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Omzien in verwondering deel 1 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annie Romein-Verschoor. Lezen Omzien in verwondering deel 1 online is nu zo eenvoudig!

De herinneringen van Annie Romein-Verschoor, waarvan dit boek het eerste deel vormt, is een unieke spiegel van ruim een halve eeuw sociale en culturele geschiedenis van Nederland en tegelijk een intellectueel en emotioneel zelfportret.Centraal in dit eerste deel, dat loopt tot aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, staat het verhaal van een bewogen en doorleefde, meer tegendraadse dan romantische jeugd. Prachtig beschreven zijn de laatste gouden, roerloze dagen vóór Wereldoorlog I.

...) Omzien in verwondering - deel 1 en 2 - Herinneringen van Annie Romeiun Verschoor: ISBN: 9789029535984: Uitgever: Arbeiderspers Prive Domein nr ... Nederlandstalige Gospels - In Verwondering - YouTube ... . 17 en 18: Bijzonderheden: 10e druk 1978, 318pp. en 296pp., 2 Paperback s/ softback, in prima staat: Prijs: € 25,00: Verzendkosten: € 4,40 (binnen Nederland) Meer info: Annie Verschoor werd geboren in de Nijmeegse Burghardt van den Berghstraat op nummer 107 (destijds nummer 89). Ze groeide op in Java en in Den Helder.Ze studeerde letteren en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden.In 1920 trouwde ze met de histori ... Nederlandstalige Gospels - In Verwondering - YouTube ... . Ze groeide op in Java en in Den Helder.Ze studeerde letteren en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden.In 1920 trouwde ze met de historicus Jan Romein.Haar vele publicaties op het gebied van de literatuursociologie en cultuurgeschiedenis waren doorgaans marxistisch georiënteerd. Bijspijkeren kende ik alleen in de betekenis 'op peil brengen (van kennis)'. Die betekenis heeft het in deel 1 van Omzien in verwondering. [p. 47] Mijn laatste avontuur op de Simpangschool beleefde ik met de dominee, […] die wekelijks een uur catechisatie kwam geven […].De eerste weken had men mij dat uur in de onbeheerde klas bij de lezende en babbelende papistjes gelaten om mijn ... Dit bestand biedt, behoudens een aantal hierna te noemen ingrepen, een diplomatische weergave van Omzien in verwondering van Annie Romein-Verschoor uit 1970-1971. redactionele ingrepen deel 1, p. 5...