mulders-gm.nl

Op weg naar de energetische mens

PUBLICATIE DATUM 2007-05-11
BESTANDSGROOTTE 6,38
ISBN 9789033465635
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Yvo van Orshoven
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Op weg naar de energetische mens in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Yvo van Orshoven. Lezen Op weg naar de energetische mens online is nu zo eenvoudig!

"Bij patiënten met chronische klachten is wellicht slechts 20% van ons klassieke geneeskundig handelen echt effectief. 80% Blijkt overbodig. De klassieke geneeskunde concentreert zich vaak op de klacht, en ziet daarbij te weinig de mens."Yvo Van Orshoven besefte dat ook hij, als arts, bij chronische patiënten te veel bezig was met het behandelen van symptomen. Hij wilde de werkelijke oorzaak aanpakken. Hij wilde gezondheid.Om zich heen zag hij mensen wegzakken in een minderwaardig bestaan, vol klach-ten, frustraties en verveling. In het gezin: een huwelijk waar de oorspronkelijke verliefdheid al snel zoek was, met als gevolg ellende voor zowel de ouders als de kin-deren. Op het werk: ruzie, meestal onder tafel, en gemis aan bezieling en creativiteit. Overal: verzieking, met meer en meer kankers, letterlijk en figuurlijk.Wie gefixeerd raakt op zijn pijn, blijft daarin ronddraaien. Met stress en moeilijkheden gaat het al net zo. Succesvolle mensen stuiten ook op tegenslag, maar zij kunnen die loslaten en zien als een uitdaging. Daarin schuilt hun geheim. Als dokter begreep hij dat hij zich niet langer op ziekte moest richten, maar dat hij gezondheid centraal moest stellen.Tot zijn negentiende leefde Yvo Van Orshoven in het voormalige Congo. In 1968 studeerde hij af als geneesheer aan de K.U.Leuven. Hij was gedurende acht jaar huisarts in Bree, terwijl hij zich tegelijkertijd specialiseerde in fysische geneeskunde en revalidatie. Vijf jaar lang was hij rector van de Leergangen Manuele Geneeskunde in Eindhoven. In 1991 liet hij de klassieke geneeskunde los en startte in Belgisch Limburg het Instituut Orshof. In 2005 verwierf dit trainingscentrum een nieuw domein: de watermolen van Moelingen, gelegen in het hart van de Voerstreek. Samen met zijn echtgenote Chris Bolsens en zoontje Zander creëerde Yvo hier een bijzondere woonen werkplek, waar energetisch leven en werken hand in hand gaan.In dit boek geeft Yvo Van Orshoven niet alleen zijn eigen evolutie weer. Hij legt de vinger op de zwakke plekken in de klassieke benadering van mensen met chronische klachten, zowel in de geneeskunde als in de sociale sector. Hij stelt vast dat deze benadering nogal eens leidt tot afhankelijkheid en consumptief gedrag. Hoe kunnen we op-nieuw leren genieten en gezond leven? En weer de energetische mens worden, die we van oorsprong zijn?

...oeite waard voor iedereen die zich interesseert in zijn eigen zijn ... Yvo van Orshoven - Op weg naar de energetische mens Van ... ... . Op weg naar de energetische mens (Hardcover). "Bij patiënten met chronische klachten is wellicht slechts 20% van ons klassieke geneeskundig handelen... In zijn boek 'Op weg naar de energetische mens' beschrijft Ivo Van Orshoven zijn eigen evolutie als mens en als arts. Aan de hand van thema's als jeugd en afkomst, pijn, stress, destructieve denkpatronen en de macht van het onderbewustzijn belicht hij zijn visie op ons dagelijkse (dis)functioneren. Hij geeft daarbij de nodige praktische tips om het contact met o ... bol.com | Op weg naar de energetische mens | 9789033432989 ... ... . Hij geeft daarbij de nodige praktische tips om het contact met onze oorspronkelijke ... Op weg naar de energetische mens | ISBN 9789033432989 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Op weg naar de energetische mens.pdf PUBLICEER DATUM mei 2007 SCHRIJVER Yvo van Orshoven ISBN 9789033465635. DOW...