mulders-gm.nl

De bronnen van yoga

PUBLICATIE DATUM april 2010
BESTANDSGROOTTE 7,8
ISBN 9789025959968
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Mircea Eliade
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De bronnen van yoga in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mircea Eliade. Lezen De bronnen van yoga online is nu zo eenvoudig!

Dit boek is in 1980 voor het eerst in het Nederlands verschenen, toen van een yogahausse nog helemaal geen sprake was. Inmiddels is yoga 'al bijna net zo ingeburgerd als een boterham met pindakaas' (De Pers, juni 2008). Tijd voor verdieping. Te midden van een overvloed aan how-to-boeken een gedegen studie over de oorsprong van yoga. De bronnen van yoga behandelt de roots van dit oude fenomeen en de filosofie die eraan ten grondslag ligt.Eliade onderscheidt de verschillende soorten yoga: een klassieke, een populaire, een ascetische en een erotische. Hij zet de scholen naast elkaar, gaat in op de technieken en beschrijft de verschijningsvormen van yoga in het boeddhisme en hindoeïsme. Achter in het boek is een begrippenlijst opgenomen.

..., ascetische en erotische vorm. Hij zet de scholen naast elkaar, ... Hatha Yoga - Yoga, yoga teacher training :: Sivananda Yoga ... ... De bronnen van yoga behandelt de roots van dit oude fenomeen en de filosofie die eraan ten grondslag ligt. Eliade onderscheidt de verschillende soorten yoga: een klassieke, een populaire, een ascetische en een erotische. Generaties van kennis. De yoga geschriften bevatten de essentie van de ervaringen van de grote meesters van yoga door vele generaties. Ze werden doorgegeven door middel van een orale traditie tijden ... Hatha Yoga - Yoga, yoga teacher training :: Sivananda Yoga ... . Ze werden doorgegeven door middel van een orale traditie tijdens vele eeuwen totdat ze uiteindelijk verschenen in geschreven vorm.. De meeste yoga geschriften bestaan uit korte verzen in het Sanskriet, met commentaar om hen te verklaren. Yoga is een reeks overtuigingen uit de oudheid, in de tradities van de Hindoe, Boeddhisten en Jaina, die streven naar spirituele discipline. In het westen wordt yoga minder gezien als een spirituele component en over het algemeen toegepast als een fysieke training van bepaalde houdingen of asana's. Atlas Van De Zakenwereld download PDF Stuart Crainer. Autisme in mij boek .epub Nathalie van Kordelaar. AutoCAD LT2013 boek Ronald Boeklagen epub. Avondland en identiteit boek - Sid Lukkassen .epub. Balanslezen in de rechtspraktijk boek - PR de Geus .epub. Blessuretijd download PDF Gerard van Gemert. Bronnen van yoga Ervaar samen met ons het spirituele Noord-India in deze achtste Saswitha Yogareis. Een ontmoeting met de bronnen van yoga. Daar waar Shiva mediteerde en waar Boeddha voor het eerst zijn inzichten deelde. Hier adem je de sfeer van spiritualiteit. Het hangt in de lucht, je voelt het in de stenen. Je bent deelgenoot De verschillende filosofische standp...