mulders-gm.nl

Zwaartepunten van het vermogensrecht

PUBLICATIE DATUM juli 2010
BESTANDSGROOTTE 12,53
ISBN 9789013074048
TAAL NEDERLAND
AUTEUR W.H.M. Reehuis
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Zwaartepunten van het vermogensrecht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W.H.M. Reehuis. Lezen Zwaartepunten van het vermogensrecht online is nu zo eenvoudig!

In het leven van alledag is het vermogensrecht alom vertegenwoordigd. Vaak realiseren we ons niet dat allerlei dagelijkse handelingen en gebeurtenissen vermogensrechtelijke gevolgen hebben. Bij het bestellen van een kop koffie zijn die doorgaans ook vrij onbelangrijk. Dat ligt echter anders wanneer de recentelijk aangeschafte laptop gestolen waar blijkt te zijn of wanneer er door weigering van de rem van de onlangs verworven fiets een meerzijdig ongeval met ernstig letsel ontstaat. In dit boek staan de zwaartepunten van het vermogensrecht centraal. Hoewel het zich in het bijzonder richt op beginners in de rechtenstudie, maken ook vele gevorderde juristen er gebruik van om snel kennis op te frissen en overzicht te verkrijgen. Deze uitgave, die inmiddels zijn grote waarde in de praktijk van het onderwijs heeft bewezen, vormt een stevige basis voor een verdere bestudering van het vermogensrecht. Dit werk introduceert het vermogensrecht als systeem. Het bevat een grondige uiteenzetting van de kern van het vermogensrecht, waarbij het de gebruiker stap voor stap invoert in zijn beginselen en zijn systematiek. Naast aan leerstukken besteedt het veel aandacht aan begripsvorming en uitleg. Zodra gebruik van vaktermen noodzakelijk is, gaan ze vergezeld van een verduidelijkende omschrijving en illustratie. Verder brengen voorbeelden de opgevoerde begrippen en leerstukken tot leven. Samen met de opgenomen arresten dragen ze verder bij tot concretisering van de aangeboden stof. Na een inleidend hoofdstuk behandelt het eerste deel het goederenrecht. Aan de orde komen onder andere: absolute rechten, eigendom, bezit, overdracht, derdenbescherming, levering, verjaring, beperkte genotsrechten en zekerheidsrechten. Het tweede deel bevat het verbintenissenrecht met als onderwerpen onder meer: bronnen, rechtshandeling, totstandkoming overeenkomsten, nietigheid en vernietigbaarheid, uitleg en uitvoering, gevolgen tekortschieten, onrechtmatige daad, kwalitatieve aansprakelijkheid, schade en natuurlijke verbintenissen.

... Zwaartepunten van het vermogensrecht wordt 16 keer aangeboden op Bookmatch ... Samenvatting Zwaartepunten van het vermogensrecht - Stuvia ... . En het Zwaartepunten van het vermogensrecht boek is dit jaar al 67 keer verkocht. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Zwaartepunten van het vermogensrecht. Zwaartepunten van het vermogensrecht. prof. mr. O.K. Brahn, ... vormt een stevige basis voor een verdere bestudering van het vermogensrecht. In deze 10e druk zijn nieuwe wetgeving en rechtspraak verwerkt. Boek. 53, ... PDF Zwaartepunten van het vermogensrecht - O.K. Brahn ... ... . In deze 10e druk zijn nieuwe wetgeving en rechtspraak verwerkt. Boek. 53,50 incl. 9% btw. Op voorraad. Voor 23.00 besteld, morgen op uw bureau. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Zwaartepunten van het vermogensrecht, geschreven door W.H.M. Reehuis. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over verbintenissenrecht, Samenvatting, rechten, Zwaartepunten van het vermogensrecht, Privaatrecht, goederenrecht, contractenrecht ... Koop Zwaartepunten van het vermogensrecht van Reehuis, W.H.M. met ISBN 9789013121629. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl Zwaartepunten van het vermogensrecht - O.K. Brahn. Samenvatting door A.M.I. Verbakel Hoofdstuk 1 . Inleiding. 1.1. Vermogen en Vermogensrecht. Vermogen: het geheel van iemands op geld waardeerbare rechten en verplichtingen, oftewel het geheel van zijn activa en passiva. Vermogensrecht bestaat uit objectief en subjectief recht. Zwaartepunten van het vermogensrecht / druk 8 (Paperback). Dit inleidende boek, dat inmiddels zijn grote waarde in de praktijk van het onderwijs heeft... Zwaartepunten van het vermogensrecht introduceert het vermogensrecht als systeem. Het bevat een grondige uiteenzetting van de kern van het vermogensrecht, waarbij het de gebruiker stap voor stap invoert in zijn beginselen en zijn systematiek. Naast aan leerstukken besteedt het veel aandacht aan begripsvorming en uitleg. Zwaartepunten van het vermogensrecht Bronvermelding Titel : Zwaartepunten van het vermogensrecht Druk : 9e druk, 2010 Auteur : W.H.M. Reehuis Uitgever : Kluwer ISBN (boek) : 9789013074048 Aantal hoofdstukken (boek) : 24 Aantal pagina's (boek) : 433 De inhoud van dit uittreksel is met de grootste zorg samengesteld. 35 aanbiedingen in april -Bekijk alles met z...