mulders-gm.nl

Het Geheim Van Mijn Moeder

PUBLICATIE DATUM maart 2011
BESTANDSGROOTTE 6,20
ISBN 9789059362093
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Rita Verschuur
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het Geheim Van Mijn Moeder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rita Verschuur. Lezen Het Geheim Van Mijn Moeder online is nu zo eenvoudig!

Midden in de oorlog, toen Rita Verschuur bijna acht jaar oud was, verliet haarmoeder haar en haar vader voor 'eenmeneer van de tennisclub'. Deze affaire liep al snel op niets uit,maar haar moeder bleef een onafhankelijk leven leiden waarinmannen een prominente rolspeelden. Ze trad ook nog twee keer in het huwelijk. Ruim65 jaar later, tijdens de crematie van de moeder, herdenkt de dochter haar als een vrouw die haar eigen weg ging en ze noemt haar dapper. Twee weken latermoet de dochter tot haar eigen ontsteltenis constateren dat ze alle aanwezigen wel een rectificatie had willen sturen.Gelieve het woordje dapper te vervangen door laf. Want de moeder heeft een paar jaar voor haar dood haar dochter onterfd ten gunste van de zoon uit een later huwelijk.Zo heeft demoeder de dochter voor de tweede keer in de steek gelaten.Deze schokkende ontdekking zet voor de dochter hun levenslang toch almoeizame verhouding in een schril, nieuw licht. Vanuit een plotseling losgebroken woede daalt ze af in de herinneringen aan haar kinderjaren, omdefinitief in het reine te komenmet haarmoeder.Wat bezielde deze levenslustige en later stekelige en hulpbehoevende vrouw? Wat klopt er van de verhalen over haar vorstelijke Indische afkomst? Had zij inderdaad prinsessenbloed? En vooral: waarommoest zij haar dochter tweemaal zo diep kwetsen? Rita Verschuur schreef een bijzonder en aangrijpend boek, dat tevens een treffend en fascinerend familieportret is.

...heim van mijn moeder. Hannah Sterling heeft altijd verlangd naar een betere relatie met haar moeder, maar zij bleef van haar vervreemd ... familie - Mijn zoon - Geheimen van ... . Na de dood van moeder Lieselotte is Hannah vastbesloten het geheimzinnige verleden van haar ouders te ontrafelen. Zij komt tot de ontdekking dat ze nog een grootvader heeft in Duitsland. Dertig jaar eerder maakt Lieselottes vader snel carrière in de ... Het geheim van mijn moeder De eerste uitzending van Katholiek Nederland TV is een speurtocht van Roderick Vonhögen naar de Chinese wortels van zijn moeder. Samen met haar bezoekt hij het immense land waarin zij geboren werd en haar kinderjaren doorbracht. Het geheim van mijn grootmoeder: ... Het geheim van mijn moeder - 9789033127410 - Hertog ... . Samen met haar bezoekt hij het immense land waarin zij geboren werd en haar kinderjaren doorbracht. Het geheim van mijn grootmoeder: boekbespreking ... Het blijkt om haar vader, moeder en broer te gaan, en ze hoopt dat de auteur hen kan opsporen. Fethiye Çetin begrijpt niet meteen hoe die familieleden daar zonder haar grootmoeder beland zijn en vraagt door. Geen van de onderduikers weet van elkaars bestaan. Geen van hen zal de oorlog overleven als zijn verblijfplaats uitlekt. Jenny Witterick, bankier van beroep, werd geraakt door het oorlogsverhaal van een Pools gezin en besloot hun verhaal op te schrijven. Het resultaat is Het geheim van mijn moeder. Waarom schreef mijn moeder in het geheim detectives? ... Wat volgt in De voyeur is een klassieke speurtocht naar het leven van de overleden moeder, een populair thema in de literatuur van nu. De viool van mijn moeder is het debuut van Yvonne van den Berg, waarin ze vertelt over haar familie en de manier waarop werd omgegaan met het NSB-verleden van haar lievelingsopa. In de eerlijke en open roman beschrijft ze de impact van haar 'foute' grootvader op haar oma en op haar moeder, die als kind lid was van de jeugdafdeling van de NSB....