mulders-gm.nl

Gebroken cirkel

PUBLICATIE DATUM juli 2002
BESTANDSGROOTTE 11,23
ISBN 9789069744452
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Lakho Lakho
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Gebroken cirkel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lakho Lakho. Lezen Gebroken cirkel online is nu zo eenvoudig!

Hameeda Lakho werd in Pakistan geboren en kwam als vierjarig meisje samen met haar moeder en zusjes in het kader van gezinshereniging naar Nederland. In haar eerste boek Verborgen tralies vertelde Hameeda over haar eerste jaren hier: over haar vaders leugen dat hun moeder was omgekomen bij een auto-ongeluk, hoe ze als volwassen vrouw hoorde dat haar moeder en jongste zusje toch nog in leven waren, en hoe ze vocht voor de hereniging van het gezin, maar verstrikt dreigde te raken in afwijzingen en ellenlange procedures.In Gebroken cirkel schrijft Hameeda hoe het haar sindsdien is vergaan. Via tussenkomst van de staatssecretaris van Sociale Zaken krijgt Hameeda eindelijk de felbegeerde toestemming voor de overkomst van haar familie. Maar wat een hoogtepunt in haar leven had moeten worden, wordt een weerzien met zeer gemengde gevoelens. Praktische beperkingen en onvermoede cultuurverschillen verstoren het sprookje. Hameeda neemt haar familie in huis maar dat blijkt al snel onhoudbaar. Ze ziet hoe haar familie te kampen heeft met een enorme cultuurschok. Van de zo vurig verlangde band tussen moeder en dochter is geen sprake, en Hameeda komt onder zware druk te staan.Teleurgesteld en gekwetst maar onverminderd strijdbaar besluit Hameeda haar gevoelens van woede en verdriet op papier te zetten, wederom samen met tekstschrijfster Magda van der Rijst. Het resultaat is een ontroerend en aangrijpend portret van een vrouw op zoek naar een moeder-dochterrelatie die haar in haar jeugd werd ontnomen.

..., cirkels en lijnen. Ze is auteur van de boeken Verborgen Tralies, Gebroken Cirkel en Geheim Geweld ... Gebroken cirkel | altijdmooiweer ... . In haar autobiografisch debuut Verborgen Tralies verhaalt ze over de mislukte gezinshereniging met haar vader. Het eveneens autobiografisch Gebroken cirkel sluit chronologisch aan op het eerste boek en beschrijft het mislukt hernieuwd contact met haar dood Hameeda Lakho (1964) is een Pakistaans-Nederlands schrijfster. Gebroken Cirkel is het aangrijpende vervolg op de bestseller Verborgen tralies. Wanneer Hameeda L ... Boek: Gebroken cirkel - Auteur: Hameeda Lakho ... . Gebroken Cirkel is het aangrijpende vervolg op de bestseller Verborgen tralies. Wanneer Hameeda Lakho eindelijk de felbegeerde toestemming krijgt om haar Pakistaanse familie naar Nederland over te laten komen, gaat zij op zoek naar de moeder-dochterrelatie die haar in haar jeugd werd ontnomen. Gebroken Cirkel. Het kunstwerk op deze plek is ontworpen door de Derk den Boer, een Groningse beeldbouwer en landschapskunstenaar. Het werd op 21 april 2011 onthuld. De titel, Gebroken Cirkel (Broken Circle), komt sterk overeen met die van een ouder land art werk: het Broken Circle / Spiral Hill project (1971) van Robert Smithson, in zandgroeve De Boer in Emmerschans. Asarmband-gebroken-cirkel. Onze Asarmband gebroken cirkel, is een fraai ontworpen assieraad dat een aanrader is voor dames. Een fraaie designers edelstalen asarmband, in een schitterende uitvoering. Deze edelstalen asarmband, is fraai en vakkundig vervaardigd in 316L hoogwaardig Edelstaal. Daarnaast staat de onderbroken cirkel, symbool voor het ... In Gebroken cirkel vertelt Hameeda Lakdo het ontroerende verhaal van de hereniging met haar lang verloren moeder. In haar eerste boek, Verborgen tralies, vertelde de Pakistaans-Nederlandse Hameeda Lakho over haar vaders leugen dat hun moeder was omgekomen b...