mulders-gm.nl

Tijgereiland

PUBLICATIE DATUM augustus 2013
BESTANDSGROOTTE 12,34
ISBN 9789045115504
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Daan Remmerts de Vries
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Tijgereiland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daan Remmerts de Vries. Lezen Tijgereiland online is nu zo eenvoudig!

Tijs Kalman is 13 jaar oud. Zijn ouders zijn onlangs uit elkaar gegaan. Tijs voelt zich hier schuldig over en probeert hard om zijn moeder op te vrolijken. Hij stelt haar voor om samen naar India te reizen – om daar te gaan zoeken naar tijgers in het wild.Tot zijn verbazing stemt ze toe; plotseling zitten ze samen in een hotel in New Delhi. Maar India is anders dan ze allebei dachten. En vooral Tijs’ moeder reageert vreemd en grillig op de roerige omstandigheden in dat dikwijls onbevattelijke land. Als ze zijn aangeland aan de rand van een reservaat, blijkt dat Tijs’ moeder eigenlijk geen idee heeft wat ze daar doet. Tijs heeft intussen het gevoel dat hij zichzelf steeds meer verliest. Ten slotte laat hij haar in de steek, en moet hij zijn eigen weg gaan vinden in het bos waar de tijgers leven…‘Daan Remmerts de Vries maakt als weinig andere schrijvers literatuur van kinder- en jeugdboeken.’ NRC Handelsblad.

....com Snel in huis Veelal gratis verzonden Tijgereiland ... Tijgereiland - Bibliotheek.nl ... . Daan Remmerts de Vries (auteur) Daan Remmerts de Vries (illustrator) Tijs is dertien wanneer zijn ouders uit elkaar gaan. Volgens zijn vader is hij nu "de man in huis" en ook aan die verwachting probeert Tijs te voldoen. Hij ... Tijgereiland. Uitgever Noordhoff Uitgevers BV, Groningen Verschenen 2017 ISBN 9789001887346 Kenmerken 185 pagina's, 21 cm Aantekening Editie uitgegeven met licentie van Querido's Kinderboeken, Amsterdam. Tijgereiland. Uitgever Querido, Amsterdam [etc.] Ver ... Fietsvakantie Vietnam & Cambodja, 18 dagen | Djoser ... . Tijgereiland. Uitgever Querido, Amsterdam [etc.] Verschenen 2013 ISBN 9789045115429 Kenmerken 204 pagina's, 22 cm, ill Titel: Tijgereiland Uitgeverij: Querido Jaartal: 2013 Bladzijden: 192 Illustrator: Daan Remmerts de Vries Genre: zonder genre Leeftijd: 12+ Lees dit boek De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Recensie - Tijgereiland - Jeugdliteratuur - Karin v. W. Recensie: Daan Remmerts de Vries, Tijgereiland (2013) Tijgereiland vertelt het verhaal van de dertienjarige Tijs. Zijn ouders zijn kort geleden gescheiden en dat is een hele opgave voor hem. Bij het verlaten van het huis, heeft zijn vader hem ingefluisterd, dat hij nu de man in huis is. Tijgereiland van Daan Remmerts de Vries heeft zaterdag de Gouden Lijst 2014 gewonnen. Het boek won de prijs, voor het beste jeugdboek in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, in de categorie ... Tijgereiland - Daan Remmerts de Vries 'Speelbal van zijn ouders' Door Bas Maliepaard Trouw Boeken, 31 augustus 2013 Vorige. Als zijn ouders scheiden, verandert alles in het leven van Tijs (13). Tijgereiland begint sterk. De proloog toont een aantal pentekeningen van landschappen waar telkens een pad door loopt. Een open veld, een bos, bomen met grillige vormen. De laatste tekening is anders. Die toont een tijger, maar binnen het kader van een computerscherm: 'Dit dus! Dit is wat ik zocht.' Aan het woord is Tijs Kalman, dertien ... Tijgereiland is het verhaal van een jongen die moet ontdekken wie hij is, die zich los moet maken van zijn moeder, die leert inzien dat hij zijn eigen weg moet vinden. Tijs' moeder is goed getroffen. Ze spoort niet. Aanvankelijk lijkt ze depressief, maar ze heeft absoluut borderline-trekken en is zeldzaam egocentrisch. Tijgereiland. Tijs Kalman is 13 jaar oud. Zijn ouders zijn onlangs uit elkaar gegaan. Tijs voelt zich hier schuldig over en probeert hard om zijn moeder op te vrolijken. Hij stelt haar voor om samen naar India te reizen - om daar te gaan zoeken naar ...