mulders-gm.nl

Een zachte vernieling

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 7,93
ISBN 9789023430605
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Hugo Claus
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een zachte vernieling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hugo Claus. Lezen Een zachte vernieling online is nu zo eenvoudig!

Het is begin jaren vijftig. André, de verteller van Een zachte vernieling, ontmoet Sabine de Comptine d'Aarselaer, die in haar persoon schoonheid en passie verenigt. Van Gent volgt hij haar naar Parijs, waar hij terechtkomt in de Vlaams-Nederlandse kunstenaarskolonie, een milieu dat Hugo Claus soms satirisch, soms vertederend, maar altijd trefzeker beschrijft.'Als sensueel schrijver is Claus moeilijk te evenaren.' – Trouw'Het werk van Claus is zo breed als de ziel diep is.' – Gerrit Komrij'Claus heeft me de verbijsterende rijkdom van het Nederlands laten horen, de woekering van de talloze registers van onze dialecten en zegswijzen, het gistende taalmoeras onder het gepolijste glazen dak van ons Algemeen Nederlands.' – Erwin MortierMeer boeken van Hugo Claus.

...ten in Een zachte vernieling (1988) autobiografische gegevens verwerkt, in dit geval uit zijn woelige Parijse tijd ... ZoekBoekverslag.nl: Hugo Claus: Een Zachte Vernieling ... . In 1950 trok hij als jonge twintiger naar Parijs, dat na de Tweede Wereldoorlog voor vele kunstenaars een artistiek Mekka was geworden. Een zachte vernieling roept de zwarte romantiek van de jaren vijftig op, maar is geschreven met vaart en verve, met de lichte toets die Hugo Claus zo meesterlijk hanteerde. "In Een zachte vernieling beschrijft Claus de idealen, de liefdes en de ruzies van die tijd. De jaren vijftig in ... Tzum | Recensie: Hugo Claus - Een zachte vernieling - Tzum ... . "In Een zachte vernieling beschrijft Claus de idealen, de liefdes en de ruzies van die tijd. De jaren vijftig in Parijs. De nieuwe roman van Hugo Claus, Een zachte vernieling, omvat drie delen: een korte proloog, een korte epiloog en daar tussenin het eigenlijke verhaal, een evocatie van het kunstenaarsleven in Parijs in de jaren vijftig.Die drie delen hebben geen titel, ze worden in de inhoud...