mulders-gm.nl

Fictie moet de sport redden

PUBLICATIE DATUM februari 2019
BESTANDSGROOTTE 7,94
ISBN 9789025310172
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Bert Wagendorp
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Fictie moet de sport redden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Wagendorp. Lezen Fictie moet de sport redden online is nu zo eenvoudig!

Sport is fictie. Wielrennen is, zoals wielerschrijver Herman Chevrolet ooit constateerde, een literair genre. Het is een tamelijk nutteloze activiteit, die pas betekenis krijgt wanneer de toeschouwer bereid is naar diepere lagen te zoeken, de beweegredenen van de hoofdrolspelers te doorgronden.Kees Fens was gek op wielrennen (al circuleren er over zijn liefde voor voetbal ook verontrustende verhalen) en hij "las' wielerkoersen als waren het boeken. Hij zag het koersverloop als een verhaal. Hij wenste tijdens het kijken dan ook niet te worden gestoord, zoals een lezer niet uit een verhaal wil worden getrokken door rumoer in zijn omgeving.Maar de benadering van sport is in de loop der jaren eendimensionaler geworden. Werkelijkheid en verbeelding zijn steeds meer samen gaan vallen, en dat is een verlies want het draait de verbeelding de nek om. Het is alsof de kale wedstrijd een waarde op zich vertegenwoordigt en we geen fictionalisering meer nodig hebben. Kees Fens zou in een sportcolumn wel raad hebben geweten met deze ontwikkeling.

...tijd Fictie moet de sport redden Bert Wagendorp ... Bert Wagendorp 'Fictie moet de sport redden' (Kees Fens ... ... . Sport is fictie. Wielrennen is, zoals wielerschrijver Herman Chevrolet ooit constateerde, een literair genre. Het is een tamelijk nutteloze activiteit, die pas betekenis krijgt wanneer de toeschouwer bereid is naar diepere lagen te zoeken, ... Fictie moet de sport redden | ISBN 9789025310172 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Fnac: Fictie moet de sport redden, Bert Wagen ... Boek: Fictie moet de sport redden - Geschreven door Bert ... ... . Fnac: Fictie moet de sport redden, Bert Wagendorp". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands . Bert Wagendorp 'Fictie moet de sport redden' (Kees Fens-lezing) Zoals Dolberg na een fraaie actie juichend naar de trainer loopt, zo haakt Bert Wagendorp na een geslaagde grap graag aan bij de lach van zijn hoofdredacteur Philippe Remarque (dankzij Volkskrant-columnist Silvia Witteman bij mij beter bekend als Huisgenoot P) en literatuurrecensent Arjan Peters, zeg maar de Louis van Gaal van ... Sport is fictie. Wielrennen is, zoals wielerschrijver Herman Chevrolet ooit constateerde, een literair genre. Het is een tamelijk nutteloze activiteit, die pas betekenis krijgt wanneer de toeschouwer bereid is naar diepere lagen te zoeken, de beweegredenen van de hoofdrolspelers te doorgronden. Kees Fens was gek op wielrennen (al circuleren er over zijn liefde voor voetbal ook verontrustende ... Sport is fictie. Wielrennen is, zoals wielerschrijver Herman Chevrolet ooit constateerde, een literair genre. Het is een tamelijk nutteloze activiteit, die pas betekenis krij...