mulders-gm.nl

De wereld in evenwicht

PUBLICATIE DATUM 2011-09-11
BESTANDSGROOTTE 12,55
ISBN 9789048520213
TAAL NEDERLAND
AUTEUR J. Dieleman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De wereld in evenwicht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Dieleman. Lezen De wereld in evenwicht online is nu zo eenvoudig!

Een intrigerend beeld van het godsdienstig leven in het Oude Egypte Het Oude Egypte oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op vele mensen. De piramides, tempels en faraos prikkelen de verbeelding van menigeen. In het zesde deel van de serie Oudheid wordt deze antieke cultuur en haar godsdienst nader onder de loep genomen. Een belangrijk kenmerk van de Oudegyptische religie was de verscheidenheid aan ideeën en gebruiken, die op het eerste gezicht misschien verwarrend of onlogisch lijkt, maar bij nader inzien juist een rijke vormentaal en spannende verbeeldingskracht verraadt. 'De wereld in evenwicht' biedt een inleiding in de godenwereld, het koningschap en de rituelen in de tempels. Maar bovenal gaat het over de beleving van deze religie in het alledaagse leven. Aan de hand van vertaalde teksten en vele afbeeldingen wordt zo een intrigerend beeld geschetst van het godsdienstige leven aan de oevers van de Nijl. Jacco Dieleman werkt als Assistant Professor of Egyptology aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA)

...ekst van de vorige week werd de volgende vraag gesteld: Waarnemen van het denken is dus wat het evenwicht brengt, tussen zintuigwaarneming en gewoon denken ... De wereld in evenwicht - J. Dieleman - 9789048520213 ... ... . De wereld bestaat nog steeds grotendeels uit twee 'werelden': Noord en Zuid of West en Oost. Onderliggende vraag in dit boek is hoe die werelden bij elkaar te brengen en hoe het toch kan dat die werelden 'bestaan' terwijl we toch op één aardbol wonen. Een belangrijk issue daarbij is het vinden van evenwicht als voorwaarde voor vrede. Ons gevoel van evenwicht komt vanuit de hersenen, op basis van inform ... bol.com | De wereld in evenwicht, J. Dieleman ... ... . Een belangrijk issue daarbij is het vinden van evenwicht als voorwaarde voor vrede. Ons gevoel van evenwicht komt vanuit de hersenen, op basis van informatie vanuit voornamelijk de ogen, evenwichtsorganen en het gevoel in spieren en pezen. Mensen met een verstoring in de onderlinge afstemming van deze systemen noemen zich 'duizelig'. Te onderscheiden in: - een gevoel dat de wereld in het rond draait of dat iemand zelf draait De wereld bestaat nog steeds grotendeels uit twee 'werelden': Noord en Zuid of West en Oost. Onderliggende vraag in dit boek is hoe die werelden bij elkaar te brengen en hoe het toch kan dat die werelden 'bestaan' terwijl we toch op één aardbol wonen. Een belangrijk issue daarbij is het vinden van evenwicht als voorwaarde voor vrede. Een nieuw economisch en politiek systeem, dat ... De wereld in evenwicht goden en mensen in het oude Egypte. J. Dieleman. Ebook . Een intrigerend beeld van het godsdienstig leven in het Oude Egypte Het Oude Egypte oefent nog altijd een grote aantrekkingskracht uit op vele mensen. De piramides ... Koop nu De wereld in evenwicht van J. Dieleman bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen!...