mulders-gm.nl

Een kleine taal met een grote stem

PUBLICATIE DATUM april 2009
BESTANDSGROOTTE 10,35
ISBN 9789055946570
TAAL NEDERLAND
AUTEUR P. Van Sterkenburg
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een kleine taal met een grote stem in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. Van Sterkenburg. Lezen Een kleine taal met een grote stem online is nu zo eenvoudig!

Een kleine taal met een grote stem 1e druk is een boek van P. Van Sterkenburg uitgegeven bij Scriptum. ISBN 9789055946570 Op een heel persoonlijke en lichtvoetige manier probeert Piet van Sterkenburg de vraag te beantwoorden wat de aard is van de taal die wij, 22 miljoen moedertaalsprekers van het Nederlands, dagelijks gebruiken. Aan de hand van de taal van zijn jeugd laat hij zijn fascinatie zien voor de taal van zijn ouders en schetst hij in korte hoofdstukjes hoe intrigerend onze standaardtaal met al zijn varianten kan zijn. Daarbij komen ook zaken aan de orde als de achteruitgang van het dialect, de informalisering van onze taal en ook de verhuftering ervan. Omdat Van Sterkenburg meer dan 30 jaar hoofdredacteur was van de Hedendaagse Van Dale ligt het accent in dit boek sterk op ontwikkelingen in de woordenschat. Maar ook allerlei andere veranderingen in onze taal komen uitvoerig aan de orde. En natuurlijk is er ruimte ingeruimd voor bekakt Nederlands en voor de groei van het Nederlands in onder meer de sms-taal en de Vlaamse tussentaal. En ten slotte staat de auteur een moment stil bij normverandering en de vitaliteit van het hedendaags Nederlands. Niks geen doemdenken over de dynamiek van onze taal dus, maar een gedreven pleidooi voor meer taaltrots, ook bij de overheid.

...gelijks gebruiken. Een kleine taal met een grote stem ... Studystore | Een kleine taal met een grote stem ... ... . Sterkenburg, p. van . Artikelomschrijving. Op een heel persoonlijke en lichtvoetige manier probeert Piet van Sterkenburg de vraag te beantwoorden wat de aard is van de taal die wij, 22 miljoen moedertaalsprekers van het Nederlands, dagelijks gebruiken. Aan de hand van de taal van zijn jeugd laat hij zijn ... Een kleine taal met een grote stem hedendaags Nederlands. P. van Sterkenburg Uitverkocht... gebonden: € 7,9 ... bol.com | Een kleine taal met een grote stem, P. Van ... ... . P. van Sterkenburg Uitverkocht... gebonden: € 7,95 ISBN: 9789055946570, geïllustreerd, 253 blz., april 2009 UITVERKOCHT! Uitgever: Scriptum beschrijving ... Download Een_kleine_taal_met_een_grote_stem.pdf Online lezen. PDF Download Een kleine taal met een grote stem Kindle Edition ... Enter your mobile number or email address below and we'll send you a link to download the free Kindle App. Download PDF Een kleine taal met een grote stem ePub... Top Books; Comming Soon; Ebook Best Library. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Sterkenburg, Piet van - Een kleine taal met een grote stem Een kleine taal met een grote...