mulders-gm.nl

Geschiedenis van de westerse filosofie

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 9,72
ISBN 9789063250706
TAAL NEDERLAND
AUTEUR B. Russell
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Geschiedenis van de westerse filosofie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur B. Russell. Lezen Geschiedenis van de westerse filosofie online is nu zo eenvoudig!

Geschiedenis van de westerse filosofie is een van de belangrijkste werken, en zeker het meest bekende, van de Engelse wiskundige en filosoof Bertrand Russell. In een heldere stijl beschrijft Russell de ontwikkeling van het Europese denken, niet als geïsoleerd verschijnsel, maar gezien in samenhang met maatschappelijke ontwikkelingen, vanaf de oudste Griekse natuurfilosofen tot de pragmatisten en de wiskundige filosofen van de twintigste eeuw. Het is een boek van buitengewone kwaliteit, dat zich niet alleen laat lezen als een boeiend verhaal maar, met behulp van het uitvoerige register, ook kan worden gebruikt als naslagwerk. Ieder hoofdstuk vormt bovendien een afgerond geheel. Al onmiddellijk na het verschijnen werd het, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, als een klassiek werk beschouwd, waarvan in de loop der jaren vele herdrukken verschenen zijn. Ter gelegenheid van het verschijnen van de dertiende druk van de Nederlandse editie is de vertaling, waar dat wenselijk leek, herzien.

...de filosofische tradities van de westerse wereld ... De geschiedenis van de filosofie - NRC Webwinkel ... . 70 relaties. De geschiedenis van de filosofie is een waar epos: de ontdekking van de ideeën, inzichten en leringen van de meest creatieve denkers in de geschiedenis. Maar sinds de publicatie van Bertrand Russell's standaardwerk Geschiedenis van de westerse filosofie in 1945 is er niet meer zo'n allesomvattend werk meer verschenen over de geschiedenis van deze intellectuele reis. De eerste volledige geschiedenis van zowel de ... Filosofie - Wikikids ... . De eerste volledige geschiedenis van zowel de westerse als oosterse filosofie. De geschiedenis van de filosofie is een waar epos: de ontdekking van de ideeën, inzichten en leringen van de meest creatieve denkers in de geschiedenis. Maar sinds de publicatie van Bertrand Russell's standaardwerk Geschiedenis van de westerse filosofie in 1945 is er niet meer zo'n allesomvattend werk meer ... De geschiedenis van de filosofie is een waar epos: de ontdekking van de ideeën, inzichten en leringen van de meest creatieve denkers in de geschiedenis. Maar sinds de publicatie van Bertrand Russell's standaardwerk Geschiedenis van de westerse filosofie in 1945 is er niet meer zo'n allesomvattend werk meer verschenen over de geschiedenis van deze intellectuele reis. Nieuw in deze herziene uitgave is dat elke historische periode afzonderlijk van een inleiding is voorzien. Hierdoor wordt de eigenheid die ieder tijdvak kent benadrukt en heeft 25 eeuwen westerse filosofie zowel het karakter van een bloemlezing als van een geschiedenis van de filosofie. Zie ook: 25 eeuwen oosterse filosofie De eerste volledige geschiedenis van zowel de westerse als oosterse filosofie. De geschiedenis van de filosofie is een waar epos: de ontdekking van de ideeën, inzichten en leringen van de meest creatieve denkers in de geschiedenis. Maar sinds de publicatie van Bertrand Russell's standaardwerk Geschiedenis van de westerse filosofie in 1945 is er niet meer zo'n allesomvattend werk meer ... Geschiedenis van de westerse filosofie | ISBN 9789021583945 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....