mulders-gm.nl

Onderzoeksmethoden

PUBLICATIE DATUM augustus 2005
BESTANDSGROOTTE 7,38
ISBN 9789085060840
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Hennie Boeije
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Onderzoeksmethoden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hennie Boeije. Lezen Onderzoeksmethoden online is nu zo eenvoudig!

Onderzoeksmethoden is een multidisciplinaire inleiding in de methoden van fundamenteel en praktijkgericht sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van interessante en actuele voorbeeldonderzoeken besteden de auteurs aandacht aan het opstellen van een onderzoeksplan, uiteenlopende onderzoekstradities en onderzoeksontwerpen. Binnen elk van deze onderzoeksontwerpen komen operationaliseren, validiteit en betrouwbaarheid aan bod. Daarnaast schetsen de auteurs hoe de gegevens die zijn verzameld binnen zo'n onderzoeksontwerp kunnen worden geanalyseerd en gerapporteerd. Aan de orde komen het grootschalig veldonderzoek, het experiment en quasi-experiment, het etnografisch veldonderzoek, de inhoudsanalyse en het gebruik van bestaande gegevens. Het boek is afgestemd op de didactiek van de methodenleer en bevat per hoofdstuk opgaven rond actuele thema's. Daarnaast is er veel aandacht voor het gebruik van internet. Op www.onderzoeksmethoden9edruk.nl staan extra opdrachten om de methodologische inzichten toe te passen en op een actieve manier te werken met de lesstof. Deze negende druk is geheel geactualiseerd en voorzien van meer voorbeelden uit verschillende onderzoeksdisciplines. Bovendien is er meer aandacht voor de relatie tussen de aard van de probleemstelling en de keuze voor het onderzoeksontwerp. De verschillende onderzoeksontwerpen bestrijken onderwerpen die interessant zijn voor alle hbo- en wo-studenten in de maatschappij- en gedragswetenschappen, maar ook voor studenten in de gezondheidswetenschappen en bestuurs- en managementwetenschappen.

...orden ingezet tijdens een onderzoek. Observatie ... Onderzoeksmethoden | Wetenschap: Onderzoek ... . Twee vormen van observatie kunnen worden onderscheiden: Dynamische observatie: Het fysiek volgen van een persoon of een voertuig. Wij hebben onze onderzoeksmethoden gesegmenteerd op relevante onderwerpen om zo huidige en potentiële klanten efficiënter en beter te kunnen bedienen 5.4 Onderzoeksmethoden: informatie zoeken. Een onderzoeksmethode is een methode waarmee je de deelvragen gaat beantwoorden. Er zijn een aantal onderzoeksmethoden: § Enq ... Methode schrijven van je scriptie: handige tips en een ... ... . Er zijn een aantal onderzoeksmethoden: § Enquête: als je over grote groepen mensen iets wilt weten dan kan een enquête een goed instrument zijn. Onderzoeksmethode scriptie 1. Onderzoeksmethode Oftewel: met welke specifieke onderzoeksmethode kan ik het best mijn onderzoeksvraag beantwoorden 3.1 Onderzoeksmethoden - Scriptie Bachelor Techniek. Zoals eerder werd beschreven kan er in plaats van een ontwerpopdracht soms ook voor een empirisch onderzoek gekozen worden. Hiervoor zijn een aantal verschillende onderzoekstechnieken voor te kiezen afhankelijk van het onderwerp wat je gaat onderzoeken....