mulders-gm.nl

Duivels Kind

PUBLICATIE DATUM maart 2010
BESTANDSGROOTTE 11,55
ISBN 9789032512156
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Clara Salaman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Duivels Kind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Clara Salaman. Lezen Duivels Kind online is nu zo eenvoudig!

Caroline Stern lijkt een gewone tiener: ze heeft een paar hartsvriendinnen, is altijd de grappigste van de klas, en ze is verliefd op haar leraar Grieks. Er is één verschil: Caroline woont in een commune, de Organisatie, die alles wat ze doet bepaalt en regisseert, van wat ze eet tot aan met wie ze moet trouwen.De vrijgevochten Caroline komt keer op keer in conflict met de verschrikkelijke Miss Fowler, een lerares die haar meer dan eens valselijk beschuldigt en onterecht zwaar bestraft. Tot het moment dat Caroline in een impuls radicaal wraak op haar neemt; een impulsieve daad die haar leven op zijn kop zet.Twintig jaar later woont Caroline samen met haar vriend Joe. Hij kent haar als Lorrie Fischer en is zich niet bewust van haar bewogen verleden. Totdat ze op straat een van Carolines vriendinnen van vroeger tegenkomen en het verleden niet zo makkelijk verborgen blijft als Caroline had gehoopt…Met Duivels kind heeft Clara Salaman een fascinerend en tegelijkertijd hartverscheurend boek geschreven over de dagelijkse gang van zaken binnen een spirituele sekte en de levenslange gevolgen daarvan. Doordat Clara Salaman zelf op een dergelijke school heeft gezeten en het onbegrip en de angst aan den lijve heeft ondervonden, word je vanaf de eerste pagina meegezogen in het leven van haar hoofdpersoon Caroline Stern. Toen de schrijfster veertien was, werd ze van school gestuurd omdat ze door de leiding werd gezien als een Kind van de Duivel. Voor Clara was dit moment het begin van haar vrijheid. 'Aan de ene kant gedurfd en scherp, aan de andere kant humoristisch en ontroerend. Een geweldig boek, een echte pageturner. Ik zie de film zó voor me!' The Bookbag.co.uk'Bijzonder goed geschreven, de dialogen kloppen en lopen als een trein. Je kunt je ontzettend goed inleven in het trauma van de hoofdpersoon.' Ineke van Bronswijk – vertaalsterClara Salaman (1967) werd bekend als actrice in de populaire Britse tv-serie The Bill. Momenteel schrijft ze voor Granada Television. Duivels kind is haar eerste roman.Wat doet het met je als je twintig jaar hebt gedacht dat jij de moordenares bent van het schoolhoofd?

...boeken die ik las dit jaar.' Twan Huys Een jaar lang ben ik bezig geweest om mijn verhaal op te schrijven ... Homepage - Maria Genova ... . Samen met Maria Genova heb ik daarna vele maanden gewerkt en telkens herschreven aan het boek "Het Duivelskind". Vanaf nu ligt het boek in de winkels (11de druk) en word uitgegeven door uitgeverij JustPublishers. De cover is ontworpen door Lisette Beentjes. Er is een… BOEKBESPREKING 3: HET DUIVELSKIND - KOLET JANSSEN Samenvatting Drie Nijlenaars, twee vrouwen en een man, gaan naar Willem Brant: de schout. Ze beschuldigen Anneken Faes Brosis, een veertienjarig meisje, van hekserij. Het duivelskind. In Het Du ... Homepage - Maria Genova ... . Ze beschuldigen Anneken Faes Brosis, een veertienjarig meisje, van hekserij. Het duivelskind. In Het Duivelskind vertelt bestsellerauteur Maria Genova het schokkende levensverhaal van Angel van der Vecht. Dit nieuwe boek behandelt twee zeer actuele thema's: kindermisbruik en jeugdzorg. Het meisje Angel groeit op in een benauwend milieu. Langzaam maar zeker raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een 'duivelskind' is. In Het duivelskind overtreft de onvoorstelbare werkelijkheid de meest gruwelijke fictie. Lezers schreven: 'Het duivelskind is een onvergetelijke leeservaring die je nooit meer loslaat' 'In Het duivelskind overtreft de onvoorstelbare werkelijkheid de meest gruwelijke fictie' Maria Genova (1973) is journalist en schrijfster van een aantal succesvolle en taboedoorbrekende boeken. Het duivelskind - Kolet Janssen Algemene informatie Het duivelskind is een boek geschreven door Kolet Janssen in het jaar 1991. Het boek telt 136 bladzijden. Het gaat over het waargebeurde verhaal van een veertienjarig meisje: Anneken Faes Brosis uit Nijlen. In 1589 wer...