mulders-gm.nl

Liefdes Schijnbewegingen

PUBLICATIE DATUM juli 1999
BESTANDSGROOTTE 7,84
ISBN 9789023438571
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Remco Campert
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Liefdes Schijnbewegingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Remco Campert. Lezen Liefdes Schijnbewegingen online is nu zo eenvoudig!

Hoofdpersonen in de klassieker Liefdes schijnbewegingen zijn Lex Trumbauer, kort geleden uit de gevangenis ontslagen omdat hij een meisje zou hebben aangerand, en zijn hem half incestueus toegewijde zusje Trix, die samenleeft met een rijke zakenman, maar nog altijd haar hart heeft verpand aan een veelbelovend jonge dichter. 'Liefde! Bestaat zoiets?' vraagt deze dichter zich af.

...and aan een veelbelovend jonge dichter. Liefdes schijnbewegingen ,1963 Bezige Bij ... Boekverslag Nederlands Liefdes schijnbewegingen door Remco ... ... . Remco Campert (1929-) richt in 1950 het tijdschrift "Braak"op en behoort tot de "Vijftigers". De "Vijftigers" experimenteren met vrije poëzie. Ze zetten zich af tegen hun voorgangers en zetten het expressionisme en surrealisme in de poëzie voort. Liefdes schijnbewegingen, geschreven in 1963, is een roman die valt onder de noemer experimentele roman, ironische liefdesroman. Dat blijkt goed uit de volgende uitspraak van één van de hoofdpersonages: "Li ... Ton Anbeek, Jaap Goedegebuure en Bart Vervaeck, Lexicon ... ... . Dat blijkt goed uit de volgende uitspraak van één van de hoofdpersonages: "Liefde! Liefdes schijnbewegingen. behoort tot de stroming van de Vijftigers. Genre: Experimentele roman/ (Ironische) liefdesroman. Samenvatting: Beatrix Alice Trumbauer - Trix - is een vrouw van 25 jaar. Ze belt met haar broer Alexander - Lex - die zojuist ontslagen is uit de gevangenis. Lex heeft een straf uitgezeten voor een verkrachting. Liefdes schijnbewegingen Remco Campert noemt zijn zo juist verschenen roman "een leesboek". Leesbaar is "Liefdes schijnbewegingen" ook heel best, want voor een aangename en lichte kieteling van de leeszenuwen weet Camperts verteltalent en zijn gevoel voor het modieuze wel te zorgen. Liefdes schijnbewegingen is in wezen helemaal geen vrolijk boek, het is alleen maar op een onderhoudende manier verteld. Een grap wordt niet geschuwd, maar het is een droevig boek. 1964. Eind mei 1964 wordt Remco Campert het middelpunt van een rel. Hoofdpersonen in de klassieker Liefdes schijnbewegingen zijn Lex Trumbauer, kort geleden uit de gevangenis ontslagen omdat hij een meisje zou hebben aangerand, en zijn hem half incestueus toegewijde zusje Trix, die samenleeft met een rijke zakenman, maar nog altijd haar hart heeft verpand aan een veelbelovend jonge dichter. 'Liefde! Bestaat zoiets?' vraagt deze dichter zich af. Liefdes schijnbewegingen book. Read 10 reviews from the world's largest community for readers. Remco Campert Liefdes schijnbewegingen door Ton Brouwers Achtergronden en uiterlijke beschrijving. In het najaar van 1963 verscheen Liefdes schijnbewegingen, de tweede roman van Remco Campert (* 1929 te Den Haag), bij uitgeverij De Bezige Bij in Amsterdam als nummer 46 in de reeks Literaire reuzenpocket.Het boek behoort tot Camperts meest herdrukte titels. Met Liefdes schijnbewegingen schreef Remco Campert een boekenlijstklassieker, letterlijk en figuurlijk flinterd...