mulders-gm.nl

Hendrick, de Hollandsche indiaan

PUBLICATIE DATUM december 2017
BESTANDSGROOTTE 12,24
ISBN 9789051166309
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Bianca Mastenbroek
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Hendrick, de Hollandsche indiaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bianca Mastenbroek. Lezen Hendrick, de Hollandsche indiaan online is nu zo eenvoudig!

Ik heb gedroomd over rivieren vol bloed. Niet alleen mijn volk stierf, ook Moeder Aarde werd platgetrapt onder de vele voeten van de witte man. Het pad dat we nu bewandelen, leidt naar de dood. Het is 1659. De Nederlandse pioniers in het nog onontgonnen Amerika eigenen zich steeds meer land toe van de oorspronkelijke bewoners. De zestienjarige Hendrick Pels wordt tegen wil en dank meegezogen in de strijd tussen de barbaarse indianen en de vrome Hollanders. Als hij gevangen wordt genomen door de meedogenloze vijand, denkt hij dat zijn laatste uur geslagen heeft. Maar hoe langer Hendrick zich onder hen bevindt, hoe meer hij zijn beeld moet bijstellen... Hendrick, de Hollandsche indiaan is een indrukwekkend verhaal over de botsing tussen twee culturen en over de gevolgen van de Nederlandse expansie- en handelsdrift voor een trots en vredelievend volk. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

...eest. Hendrick, de Hollandsche Indiaan is een historisch boek dat vlot leest en van begin tot einde boeit ... Hendrick, de Hollandsche indiaan by Bianca Mastenbroek ... . Bekroond met de Thea Beckmanprijs 2019. Mathilde Lemm - augustus 2018. Zoek op bib.be. Auteur Bianca Mastenbroek. Uitgeverij De Vier Windstreken . Jaartal 2017. ISBN 9789051166279. Aantal pagina's 378. Prijs €15,95. Titel: Hendrick, de Hollandsche indiaan Uitgeverij: De Vier Windstreken Jaartal: 2017 Bladzijden: 378 Genre: geschiedenis Leeftijd: 12+ Lees dit boek De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Bianca M ... Boek: Hendrick, de Hollandsche indiaan - Geschreven door ... ... . Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Bianca Mastenbroek Hendrick, de Hollandsche indiaan. Gedrukt boek . Amerika, 1659: Hendrick (16) en andere Nederlandse pioniers worden gevangengenomen door indianen. Hendrick wordt een van hen, en begint te zien wat de blanken voor kwaad aanrichten. Vanaf ca. 13 jaar. Genre 'Hendrick, de Hollandsche indiaan' door Bianca Mastenbroek - Onze prijs: €16,95 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis 3-jan-2018 - Kijkje in de geschiedenis. Een verhaal dat wellicht niet zo bekend is, maar blogger Dionne heeft het met plezier gelezen. Hendrick De Hollandsche Indiaan. Hendrick de Hollandsche indiaan van schrijfster Bianca Mastenbroek is de winnaar van de Jonge Beckman én de Thea Beckmanprijs 2019! De volwassen jury schreef: "Dit spannende en met vaart geschreven avonturenboek slaagt erin om de complexe historische werkelijkheid van een tamelijk onbekende episode uit de Nederlandse geschiedenis overtuigend vanuit meervoudig perspectief te beschrijven." Hendrick, de Hollandsche indiaan is een indrukwekkend verhaal over de botsing tussen twee culturen en over de gevolgen van de Nederlandse expansie- en handelsdrift voor een trots en vredelievend volk. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Hendrick, de Hollandsche indiaan - Bianca Mastenbroek . Fantasyschrijfster Bianca Mastenbroek (foto) heeft in Archeon de Thea Beckman-prijs uitgereikt gekregen voor het boek Hendrick de Hollandsche Indiaan....