mulders-gm.nl

Een snik tot glimlach omgelogen

PUBLICATIE DATUM september 2010
BESTANDSGROOTTE 4,14
ISBN 9789028241640
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Simon Vestdijk
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Een snik tot glimlach omgelogen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Vestdijk. Lezen Een snik tot glimlach omgelogen online is nu zo eenvoudig!

Simon Vestdijk was naast romanschrijver, essayist, muziekcriticus, vertaler en arts toch vooral dichter. Kees Fens noemde Vestdijks poëzie zelfs het 'hooggebergte' in het Nederlands poëtisch landschap. Omdat Vestdijk een alleskunner was, bleef zijn poëzie in bekendheid echter achter, dat is onterecht blijkt nu.T. van Deel koos een verrassende afspiegeling van dit oeuvre dat opmerkelijk constant van kwaliteit is, en buitengemeen veelzijdig van thematiek. 'Wat mij zeker al meer dan veertig jaar in Vestdijks poëzie fascineert is de formidabele kracht waarmee het brein van deze dichter overvleugeld wordt door het hart.' Van Deel is dichter, essayist en criticus.

...Ramsj.nl Een snik tot glimlach omgelogen ... Boeken - Boekenbestellen.nl ... . Productnr.: 9789028241640. Dit product als eerste waarderen Momenteel niet beschikbaar, stel eventueel een vraag via de link rechtsonder 12,85 € Prijs is incl. BTW ... Een snik tot glimlach omgelogen . Een steen in de beek verveelt zich niet . Herfsttijloos . Reeksen. J.H. van Oosbreelezing 'Oog in oog' Beroep of roeping? De psalmen als poezie . Geloof in uzelf! Godsbeelden . Het realistisch idealisme van een nieu ... Een snik tot glimlach omgelogen | Zilvervis ... . Het realistisch idealisme van een nieuw wij . Mens-zijn ... Een snik tot glimlach omgelogen, Een rijkdom die oneindig schijnt: Zoo zijn de blaad'ren die verdrogen . Tot kleuren als het licht verdwijnt. En al dat goud om op te rapen . En heel die schaat'ring in 't azuur . Verwent het jaar voor het gaat slapen . Als een zachtzinnig vagevuur. Vestdijkkring Welkom op de website van de Vestdijkkring, met informatie over de schrijver Simon Vestdijk, zijn werk en de activiteiten van de kring. Nieuw: 69 blz (Gedichten) - Te koop voor € 15,00 in Sprimont (Door Frank Flippo) Poëzie is pas dood, wanneer zij niet meer gelezen, herdrukt, heruitgegeven wordt. In 2010 bracht uitgeverij Van Oorschot een exquize bloemlezing uit van Vestdijks poëzie. 'Een snik tot glimlach omgelogen' Deze bevat een ongebruikelijke, maar fraaie keus uit Vestdijks latere werk, vol van vanitas. Kennis van de klassieken, de bijbel en Franse letterkunde is… _'Een snik tot glimlach omgelogen'. _ Toch kan de Bourgondiër Kenne zich ook volledig vinden in het laatste gedicht van deze bloemlezing, van de meester van '_De troost van de vorm', _T.van Deel: GLORIE. Want, zoals Kenne me schreef: er valt in het leven ook zo feestelijk veel te genieten! Buy Een snik tot glimlach omgelogen: gekozen en ingeleid door T. van Deel 01 by Vestdijk, Simon, Van Deel, Tom van (ISBN: 9789028241640) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Jurylid ECI-prijs voor Schrijvers van Nu (tot 2002) 2000: Redigeert de verzamelde gedichten van L.Th. Lehmann (Gedichten 1939-1998) 2001: Voorzitter van de jury P.C. Hooft-Prijs: 2004: Nieuwe Bijbel Vertaling verschijnt (Van Deel was lid van het Vertaalteam dat van 1993 tot 2003 in totaal 77 boeken vertaalde) 2006 Een snik tot glimlach omgelogen / Simon Vestdijk, 2010. Download originele afbeelding. Wij zijn van elkaar : brieven 1946-1947 / Simon Vestdijk & Henriëtte van Eyk, 2007. Download originele afbeelding. Kind tusschen vier vrouwen : de kroniek van een jongensleven / S. Vestdijk, 2010. Op 20 januari schreef ik op facebook: "Zo, de boeken staan op de planken in de nieuwe indeling. ... De conclusie is dat er nog ruimte is, en dat ik echt meer poëzie mag kopen....