mulders-gm.nl

FARO, de ramp na ramp

PUBLICATIE DATUM 2002-12-01
BESTANDSGROOTTE 12,90
ISBN 9789059018082
TAAL NEDERLAND
AUTEUR C. ten Hove
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen FARO, de ramp na ramp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. ten Hove. Lezen FARO, de ramp na ramp online is nu zo eenvoudig!

Op 21 december 1992 gebeurde de vliegtuigramp in Faro. Cor ten Hove is een overlevende van deze ramp. In FARO: de ramp na de ramp leest u het indringende verslag van de crash en de tien jaren die daarop volgden. Ten Hove beschrijft de uiteenlopende gevolgen van de ramp en de verschillende takken van hulpverlening die vaak volledig los van elkaar opereren, terwijl de klachten juist onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Aanvankelijk wordt hij door de hulpverleningsinstanties gezien als slachtoffer, maar langzamerhand verandert zijn status in die van probleem. Naast zijn persoonlijke verslag doet Ten Hove ook aanbevelingen voor de verbetering van de nazorg na rampen. Het verhaal van Ten Hove staat niet op zichzelf. Dit blijkt onder meer uit de bevindingen van de twee Faro-enquêtes door het Crisis Onderzoek Team (COT) die zijn ingevuld door overlevenden en nabestaanden van de ramp. In dit boek vindt u de resultaten en conclusies van deze enquêtes.

...ische mankementen aan het vliegtuig bij de Faro-ramp uit 1992, waarbij 56 ... Vliegrampfaro | Omdat de gevolgen zo ingrijpend, vaak ... ... ... De vliegramp bij Faro gebeurde enkele maanden na de Bijlmerramp. Hoewel bij Faro meer dodelijke slachtoffers te betreuren waren, kreeg de ramp hierdoor relatief weinig aandacht in de media. Overlevenden en nabestaanden vonden dat er te weinig werd geluisterd naar hen en hun waarnemingen tijdens de vlucht. De slachtoffers van de vliegtuigramp bij Faro procederen al bijna zeven jaar tegen de Nederlandse staat. Maandag eisen ze bij de rechtbank dat de drie deskundigen van het onafha ... Vliegrampfaro | Omdat de gevolgen zo ingrijpend, vaak ... ... . Maandag eisen ze bij de rechtbank dat de drie deskundigen van het onafhankelijk onderzoek ... Brenda is door de Faro-ramp altijd 14 jaar gebleven ... De ouders overleefden de vliegramp in Faro, de twee meisjes kwamen om. ... Herdenking vliegramp Faro stopt na 25 jaar Deel dit artikel: Faro, de Ramp na de Ramp. Cor ten Hove, Faro, de Ramp na de Ramp (Elsevier 2002). FS Holland. FS Holland, bulletins 16 en 17 jaar 2008. Gesprekken. Diverse gesprekken met personen die uiteindelijk niet in de uitzending zijn opgenomen maar waarvoor wij wel zeer dankbaar zijn. Faro: de ramp na de ramp; bespreking Tijdschrift Cliëntgerichte Psychotherapie www.vliegrampfaro nl Pagina 2 van 2 Naast het persoonlijk verslag doet Ten Hove (deel 3) ook aanbevelingen voor de verbetering van nazorg na rampen. Duidelijk is dat hij met het schrijven van dit boek zijn machteloosheid probeert te hanteren. Snel na de crash hebbe...