mulders-gm.nl

De kunst van Jean Dulieu

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 4,3
ISBN 9789064471360
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Maarten J. de Meulder
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De kunst van Jean Dulieu in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maarten J. de Meulder. Lezen De kunst van Jean Dulieu online is nu zo eenvoudig!

In 1946 begon Jean Dulieu zonder enige tekenopleiding aan de avonturen van Paulus de boskabouter. Zijn treffende pentekeningen waren geliefd, maar de kracht lag vooral in zijn kleurrijke aquarellen. Daarnaast maakte hij sfeervolle reisimpressies en tekende hij talloze portretten, landschappen en bomen. Dulieu experimenteerde zijn leven lang met vormen en materialen.Deze catalogus bij de tentoonstelling De kunst van Jean Dulieu in Het Stripmuseum te Groningen toont beide stromingen in dit oeuvre, enerzijds de prachtige tekeningen uit bos en veld van onze kleine held Paulus, anderzijds het onbekende werk. Het maakt duidelijk welk een groot kunstenaar Jean Dulieu was.

... 1921 - Arnhem, 29 november 2006), was een Nederlandse kinderboekenschrijver en striptekenaar ... De Verbeelding: De Kunst Van Jean Dulieu ... . Hij is vooral bekend geworden als de bedenker van de boeken-, radio- en televisiereeks Paulus de boskabouter. Het boek De kunst van Jean Dulieu, geschreven door Maarten J. De Meulder, Jean Dulieu, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 4 aug. 2018 - Bekijk het bord "jean dulieu" van erikvdavoird op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Illustratie, Illustraties en Sprookjes. Paulus de Boskabouter werd ... De kunst van Jean Dulieu: De verbeelding | Beurs van ... ... . Bekijk meer ideeën over Illustratie, Illustraties en Sprookjes. Paulus de Boskabouter werd in de hongerwinter van 1944-1945 bedacht door vioolspeler en poppenmaker Jan van Oort, die de schrijversnaam Jean Dulieu aannam. Het verhaal verscheen vanaf 1946 als strip in dagblad Het Vrije Volk. Dulieu trok door het land met Paulus als poppentheater. Home Jean Dulieu. Jean Dulieu. Business & Economie. Economie algemeen. Bedrijfseconomie. Fiscale economie. ... De kunst van Jean Dulieu. Maarten J. De Meulder. Jean Dulieu. €17,90. 2012 (0) Bestellen. Informatie. ... Mis niets van onze acties en boekentips. • Jean Dulieu, Maarten J. de Meulder (samenst.) De verbeelding De kunst van Jean Dulieu 2. Uitgeverij De Meulder, september 2015 hardcover, 112 pagina's, 24 x 20 cm ISBN 9789064471384, verkoopprijs € 19,90 (bestel bij bol.com) — AUTEUR - Maarten J. de Meulder Korte Inhoud ; In 1946 begon Jean Dulieu zonder enige tekenopleiding aan de avonturen van Paulus de boskabouter. Zijn treffende pentekeningen waren geliefd, maar de kracht lag vooral in z'n kleurrijke aquarellen. Daarnaast m...