mulders-gm.nl

Panter in de kelder

PUBLICATIE DATUM juni 2016
BESTANDSGROOTTE 11,57
ISBN 9789023498995
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Amos Oz
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Panter in de kelder in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Amos Oz. Lezen Panter in de kelder online is nu zo eenvoudig!

Jeruzalem, 1947. De zomer voor de stichting van de staat Israël. Britse soldaten patrouilleren in de straten, kogels en bommen vliegen door de nacht. Te midden van al die onrust droomt de twaalfjarige Profi van een toekomst als vrijheidsstrijder. De ontmoeting met een zachtmoedige Engelse politieagent plaatst hem voor een dilemma. Hij heeft geleerd dat je een verrader bent als je met Engelsen omgaat, maar de man schenkt hem de warmte die hij bij zijn veeleisende en kille vader zo mist. Profi worstelt voortdurend met de vraag of hij geen verraad pleegt. Vijfenveertig jaar later, als de volwassen verteller terugkijkt op zijn jeugd, denkt hij nog steeds met een mengeling van schaamte en verlangen terug aan de jongen die hij was.

...Download en lees het boek Panter in de kelder op onze website bank72 ... Panter in de kelder - Bibliotheek.nl ... .nl. Helemaal vrij. U vindt Panter in de kelder in PDF, ePUB, MOBI. Panter in de kelder. Jeruzalem, 1947. De zomer voor de stichting van de staat Israël. Britse soldaten patrouilleren in de straten, kogels en bommen... Bestel Panter in de kelder van Amos Oz. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De beste boeken voor de laagste prijs | Voor 15:00 uur besteld de volgende dag in huis | Gratis verzending vanaf €20 | Uitstekend verpakt | klanten beoordelen Panter in de kelder gaat over het joodse jongetje Profi dat vriendschap sluit met de vijand: een Engelse politieman. Ook hier flirt het hoofdthema met het begrip 'verrader'. Het boek ... Panter in de kelder - De Bezige Bij ... . Ook hier flirt het hoofdthema met het begrip 'verrader'. Het boek kan ook als een van Oz' autobiografische romans gezien worden: net als Profi's ouders was Oz's vader een kamergeleerde en immigrant uit Litouwen en zijn moeder een immigrante uit de (toen Polen) Oekraïne. Profi worstelt voortdurend met de vraag of hij geen verraad pleegt. Vijfenveertig jaar later, als de volwassen verteller terugkijkt op zijn jeugd, denkt hij nog steeds met een mengeling van schaamte en verlangen terug aan de jongen die hij was.  Oz, Amos 'Panter in de kelder' Paperback, 176 p., uitgeverij: De Bezige Panter in de kelder direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Panter in de kelder | ISBN 9789029054027 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Panter in de kelder direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Panter in de kelder. Auteur(s) Amos Oz Vertaler(s) Hilde Pach. NUR code(s) 302 Vertaalde literaire roman, novelle Uitgever(s) Bezige Bij b.v., Uitgeverij De. Taal Nederlands Vers. datum 13/06/2016 NSTC 100037134. Jeruzalem, 1947. De zomer voor de stichting van de staat Israël. Panter in de kelder - Amos Oz - Hardcover Jeruzalem, 1947. De zomer voor de stichting van de staat Israël. Britse soldaten patrouilleren in de straten, kogels en bommen vliegen door de nacht. Te midden van al die onrust droomt de twaalfjarige Profi van een toekomst als vrijheidsstrijder. De roman Panter in de kelder van Amos Oz verscheen oorspronkelijk in 1995. Mijn vertaling kwam in 1998 uit bij Meulenhoff. Ruim een half jaar na de verschijning van Oz' succesvolle roman Judas (2015) komt De Bezige Bij met een herdruk van Panter in de kelder. Panter in de kelder direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt....