mulders-gm.nl

De verwoestingen van Rusland

PUBLICATIE DATUM februari 2017
BESTANDSGROOTTE 5,48
ISBN 9789035141780
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Hans Oversloot
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De verwoestingen van Rusland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Oversloot. Lezen De verwoestingen van Rusland online is nu zo eenvoudig!

Rusland is onder president Vladimir Poetin terug op het wereldtoneel. Tot het begin van de jaren negentig was de Sovjet-Unie een van de machtigste, en in de ogen van velen zelfs gevaarlijkste landen ter wereld, maar daarna ging het een tijd lang mis. Of, vanuit ons perspectief: ging het een tijd lang goed. De Sovjet-Unie ging onder Michail Gorbatsjov ten onder, en de grootste opvolgerstaat, Rusland, ging onder president Boris Jeltsin feitelijk failliet. Rusland leek een verloren land. Maar op de laatste dag van de vorige eeuw, 31 december 1999, trad Vladimir Poetin aan als president, en binnen enkele jaren wist hij Rusland weer vooraan op het wereldtoneel te plaatsen. Hoe is dat zo gekomen? In De verwoestingen van Rusland beschrijft politicoloog Hans Oversloot de uiterst turbulente geschiedenis van de Sovjet-Unie en de Russische Federatie van de afgelopen 35 jaar. Meedogenloos schrijft hij over de verwoesting van het socialisme door Gorbatsjov, de opkomst van de oligarchen onder Jeltsin en over de pogingen tot herstel door Poetin, met uiteraard ruimschoots aandacht voor de recente ontwikkelingen: de economische crisis van de laatste jaren en de 'hereniging' van Rusland met de Krim. De verwoestingen van Rusland geeft een even monumentaal als onthutsend beeld van het land dat het Westen al sinds de Russische Revolutie, dit jaar precies een eeuw geleden, fascineert en beangstigt. Hans Oversloot (1957) doceert politicologie aan de Universiteit Leiden. Hij houdt zich al zijn leven lang bezig met de Russische geschiedenis en politiek.

... ter wereld, maar daarna ging het een tijd lang mis ... De verwoestingen van Rusland - Hans Oversloot - (ISBN ... ... . Of, vanuit ons perspectief: ging het een tijd lang goed.De Sovjet-Unie ging onder Michail Gorbatsjov ten onder, en de grootste opvolgerstaat ... De verwoestingen van Rusland geeft een even monumentaal als onthutsend beeld van het land dat het Westen al sinds de Russische Revolutie, dit jaar precies een eeuw geleden, fascineert en beangstigt. Hans Oversloot (1957) doceert politicologie aan de Universiteit Leiden. De verwoesting van Rusland bij Boeken.com. Bij bo ... De verwoestingen van Rusland | Uitgeverij Prometheus ... . De verwoesting van Rusland bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Het e-book De verwoestingen van Rusland, geschreven door Hans Oversloot, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Interessant boe voer Poetin van politicoloog Hans Oversloot: "De verwoestingen van Rusland - Een politieke geschiedenis van Andrapov tot Poetin". Aan te raden omdat het Poetin in zijn eigen contekst wil laten zien. Verbijsterend de periode van Gorbatsjov, het om ver werpen van het communisme, zonder dat hij dat wilde! En Poetin moest op die puinhopen de touwtjes weer in handen krijgen. De verwoestingen van Rusland | ISBN 9789035141773 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Bestel De verwoestingen van Rusland van Hans Oversloot. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Lees „De verwoestingen van Rusland een politieke geschiedenis van Anropov tot Poetin" door Hans Oversloot verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Rusland is onder president Vladimir Poetin terug op het wereldtoneel. Tot het begin van de jaren negentig was de Sovjet-... Bestel De verwoestingen van Rusland Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd ee...