mulders-gm.nl

Ik geloof het wel

PUBLICATIE DATUM juni 2010
BESTANDSGROOTTE 10,12
ISBN 9789025960803
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Hein Stufkens
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ik geloof het wel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hein Stufkens. Lezen Ik geloof het wel online is nu zo eenvoudig!

Weggooien, die hele christelijke erfenis? Sommige dingen zijn waardevol. Andere kunnen weg of gerecycled worden tot nieuwe inzichten. En wat op de composthoop terechtkomt wordt wellicht voeding voor nieuwe spiritualiteit. In hun briefwisseling buigen Annemiek Schrijver en Hein Stufkens zich over de Tien Geboden, het uitverkoren volk, genade, hemel en hel, geloof, hoop en liefde, en andere centrale thema?s uit het christelijk geloof. Schrijver is van orthodox-protestantse komaf en Stufkens heeft een degelijke katholieke achtergrond, maar beiden hebben hun horizon verbreed en laten zich ook voeden door andere religies, met name het boeddhisme. Annemiek Schrijver (1964) presenteert voor de IKON onder meer het wekelijkse programma Het Vermoeden. Ze schrijft artikelen en interviews voor Broadcast Magazine, publiceerde de roman 'Rachab' (2007) en de gebedenbundel 'Verlicht mijn nacht' (2006).Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar en auteur. Hij schreef onder meer 'Een ketterse catechismus' (2008), 'Mededogen als menselijke bestemming' (2009), 'Spiritualiteit werkt in dromen' (2009) en de roman 'De goeroe'(2010).

...el Nijmegen e.o. 24 december 2017 'Ik wil dat er iemand is als ik thuis kom, daarom ga ik het klooster in' DOETINCHEM/ GREEN BAY (VS) - Peter Ambting (44) ... Ik geloof het wel | Trouw ... ... Geloof is in het christendom een magisch woord. Een woord dat het lot van een mens lijkt te bepalen voor de 'eeuwigheid'. Wat betekent geloof of geloven eigenlijk? En wat is de rol van dit woord in het bijbelse denken. Het is niet zo eng als je denkt… Deel 2 in de serie 'Bijbelse woorden en hun geheim' Ik geloof het wel 11 mei 2010, 0:00 "Spannend, twee geesten met zulk een tegengestelde christelijke achtergrond en tegengesteld karakter te volgen in hun zoektocht. Opvallend ook hoe het refomeisje daarin soms verrassend rooms blijkt te zijn en de paapse jongen bij tijd en wijle een frisse drang tot snoeien en opruim ... Ik geloof het wel - Uitnodigen ... . Opvallend ook hoe het refomeisje daarin soms verrassend rooms blijkt te zijn en de paapse jongen bij tijd en wijle een frisse drang tot snoeien en opruimenlaat zien. Ik geloof het wel. De meest geslepen uitspraak. is voor mij toch deze. waar gaat het om in wezen. het gaat juist óm de uitspraak . In combinatie met de blik. en zo een beeld dan schets. gezegd in 't dialects "Ik weet het zeker, denk ik" Dat dit niet licht te volgen is. kan ik best wel snappen. Ik zit soms wat te grappen. verbaasd wat ......