mulders-gm.nl

'Eene bedenkelijke nieuwigheid'

PUBLICATIE DATUM januari 1997
BESTANDSGROOTTE 11,37
ISBN 9789065505781
TAAL NEDERLAND
AUTEUR de Vries
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen 'Eene bedenkelijke nieuwigheid' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur de Vries. Lezen 'Eene bedenkelijke nieuwigheid' online is nu zo eenvoudig!

'Eene bedenkelijke nieuwigheid' 1e druk is een boek van de Vries uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065505781 Op 1O augustus 1796 namen de curatoren van de Leidse universiteit het besluit Matthijs Siegenbeek te benoemen tot professor eloquentiae hollandicae extraordinarius, buitengewoon hoogleraar in de 'Hollandsche' sprekendheid'. In Franeker was het hoogleraarschap Grieks inmiddels uitgebreid met de 'Nederduitsche taalkunde'. De universitaire neerlandistiek was geboren, maar niet met algemene instemming. Velen achtten universitair onderwijs in de landstaal niet nodig en beschouwden de oprichting van een leerstoel 'eene bedenkelijke nieuwigheid'.

...beek te benoemen tot professor eloquentiae hollandicae extraordinarius, buitengewoon hoogleraar in de 'Hollandsche' sprekendheid' ... 'Eene bedenkelijke nieuwigheid', Verloren, Uitgeverij ... ... . Velen achtten universitair onderwijs in de landstaal niet nodig en beschouwden de oprichting van een leerstoel 'eene bedenkelijke nieuwigheid'. De colleges in welsprekendheid, stijlleer, hier en daar ook in taalkunde, letterkunde en vaderlandse geschiedenis hadden de status van wat later een bijvak genoemd zou worden, en werden vooral gevolgd door studenten in de theologie en de rechten. OMSCHRIJVING 'Eene bedenkelijke nieuwigheid' 1e druk is een boek van de Vries uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 97 ... 'Eene bedenkelijke nieuwigheid' | Boeken.com ... . OMSCHRIJVING 'Eene bedenkelijke nieuwigheid' 1e druk is een boek van de Vries uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065505781 Op 1O augustus 1796 namen de curatoren van de Leidse universiteit het besluit Matthijs Siegenbeek te benoemen tot professor eloquentiae hollandicae extraordinarius, buitengewoon hoogleraar in de 'Hollandsche' sprekendheid'. ''Eene bedenkelijke nieuwigheid', twee eeuwe...