mulders-gm.nl

Postmoderne moraliteit

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 12,87
ISBN 9789053524008
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Harry Kunneman
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Postmoderne moraliteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Kunneman. Lezen Postmoderne moraliteit online is nu zo eenvoudig!

V 0 0 R Z 0 V E R in onze tijd al sprake is van een toename van geweiddadigheii", gaat die in ieder geval hand in hand met een sterk gegroeide gevoeligheid 'oor en afwijzing van fysiek en emotioneel geweld.

... is. De hoop tot één universele ethiek mogen we gerust afvoeren ... Postmoderne moraliteit - Harry Kunneman - (ISBN ... ... . De laatste jaren richt hij zich op vragen rond postmoderne moraliteit, waarin normatieve professionalisering een belangrijke rol speelt. "Als we kijken naar de toekomst van onze wereld, staan we voor grote, complexe vragen. Het postmoderne wereldbeeld is moeilijk te definiëren, omdat de definitie zelf de premisse van het postmodernisme zou schenden die stelt dat definitieve termen, grenzen of absolute waarheden bestaan. Anderen ontwaren in het 'postmoderne klimaat' mogelijkheden om ... Postmoderne moraliteit - Gebroken Kolom ... . Anderen ontwaren in het 'postmoderne klimaat' mogelijkheden om te komen tot een nieuw fragmentarisch bestaansethos bevrijd van de geweldige en soms gewelddadige druk van de totaliserende 'grote verhalen': een postmoderne moraliteit (7). 1.3 preciseringen Postmoderne moraliteit | ISBN 9789053524008 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In zijn boek Postmoderne moraliteit (1998) bestrijdt Kunneman het idee dat er sprake is van een crisis in de moraal en van een verval op grote schaal van waarden en normen en van een hierdoor ernstig bedreigde sociale cohesie. De moraliteit in de postmoderne cultuur dient daarentegen concreet en actief tot stand te worden gebracht. Walkman-ego en postmoderne moraliteit. Vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw is er voor de meeste mensen een einde gekomen aan de theemutscultuur. De nieuwe consumptieve overvloed maakte het voor het individu mogelijk om aan zijn veelvoudige verlangens toe te geven. Ze hoefden niet meer onderdrukt worden, maar mochten worden uitgeleefd. TY - JOUR. T1 - De vrolijke wereld volgens Kunneman [Review of: H. Kunneman (1998) Postmoderne moraliteit] AU - Boutellier, J.C.J. N1 - Postmoderne moraliteit Postmoderne moraliteit. [Harry Kunneman] -- Studie over de mogelijkheid van algemene waarden ...