mulders-gm.nl

De Revisor

PUBLICATIE DATUM november 2019
BESTANDSGROOTTE 3,97
ISBN 9789463360913
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Glen Baxter
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De Revisor in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Glen Baxter. Lezen De Revisor online is nu zo eenvoudig!

Dirk Ayelt Kooiman richtte in 1974 samen met vertaler Thomas Graftdijk het literaire tijdschrift De Revisor op. Met debutanten als Doeschka Meijsing, Frans Kellendonk, A.F.Th. van der Heijden, P.F. Thomése en Nicolaas Matsier, de zogenaamde Revisor-groep, zetten zij zich af tegen de toenmalige realistische, anekdotische literatuur. Kooiman zou twee decennia de hoofdredactie voeren.Nu, 45 jaar later, bestaat De Revisor nog steeds en is het nog steeds een van de toonaangevende literaire tijdschriften. De Harmonie en de huidige redactie van De Revisor slaan de handen ineen om dit feestelijke feit te vieren en de oprichter te eren. Een keur aan schrijvers op enigerlei wijze verbonden aan De Revisor tussen 1975 en nu, oudgedienden en jonge garde, is gevraagd zich te laten inspireren door het werk van Kooiman (of het thema het onvoltooide).In de literaire nalatenschap van Kooiman werd een schat aan (beeld)materiaal aangetroffen, waaruit een ruime selectie zal worden gemaakt voor dit speciale nummer.Met bijdragen van onder anderen:Nicolaas Matsier, Hedda Martens, P.F. Thomése, Jacob Groot, A.F.Th. van der Heijden, Ian McEwan, Jeroen Henneman, Pieter Holstein, Glen Baxter, Merijn de Boer, Fabienne Rachmadiev, Roos van Rijswijk en Laura Broekhuysen.

...hreven in 1835, gepubliceerd in 1836 en herbewerkt voor een opvoering in Moskou in 1842 ... bol.com | de Revisor artikelen kopen? Alle artikelen online ... . Personages. Anton Antonowisch Skwosnik-Dmuchanowskij, burgemeester ... De Revisor is een Nederlands literair tijdschrift dat staat voor een literaire tendens voor de jaren tachtig van de twintigste eeuw.. De Revisor werd in 1974 opgericht door de schrijvers Dirk Ayelt Kooiman en Thomas Graftdijk als voortzetting van het tijdschrift Soma (1969-1972). Onder anderen Thomas Rosenboom en A.F.Th. van der Heijden maakten er hun debuut. De R ... Home - De Revisor ... . Onder anderen Thomas Rosenboom en A.F.Th. van der Heijden maakten er hun debuut. De Revisor is sinds 1974 het beste podium voor proza, poëzie en het persoonlijke literaire essay. De Revisor is een uitgave van Singel Uitgeverijen. Koop losse nummers van De Revisor. Voor slechts € 45,- per jaar ontvang je één jaargang, een welkomstgeschenk, 15% korting op het cursusaanbod van de Querido Academie én toegang tot nog m...