mulders-gm.nl

De Ondergang Van Napoleon

PUBLICATIE DATUM februari 2009
BESTANDSGROOTTE 4,43
ISBN 9789050188777
TAAL NEDERLAND
AUTEUR A. Zamoyski
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De Ondergang Van Napoleon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Zamoyski. Lezen De Ondergang Van Napoleon online is nu zo eenvoudig!

Na zijn rampzalige Russische veldtocht van1812 verzwakte Napoleons keizerlijke greepop Europa. Wat volgde was eenschaamteloos gegraai om territorium doorde machtigste staten. De uitkomst,vastgelegd op het Congres van Wenen in1815, bepaalde de grenzen van het nieuweEuropa en ligt aan de wortel van veel van deproblemen van vandaag.De belangrijkste beslissingen werdengenomen door tsaar Alexander I vanRusland, de Oostenrijkse kanselierMetternich, de Duke van Wellington, deFranse diplomaat Talleyrand en Napoleonzelf, maar de algemene voorstelling vanhoffelijke staatslieden in elegante Weensesalons klopt niet. Veel cruciale kwestieswerden besloten op het slagveld of gewoonlangs de kant van de weg.Op basis van uitvoerig bronnenonderzoekin zes talen, waaronder de rapporten vanspionnen en informanten, wordt duidelijkdat het nieuwe Europa werd gesmeed doormannen in de greep van angst, hebzucht enlust, in een verdorven atmosfeer waarinseksuele gunsten net zo gemakkelijk werdenverhandeld als provincies en de 'zielen' dieze bewoonden.De ondergang van Napoleon , volbeklemmende maar ook frivole details, ishet even overtuigende als meeslependenieuwe meesterwerk van de auteur van 1812 .

...et moderne Europa.De belangrijkste beslissingen werden genomen door tsaar Alexander I van Rusland ... De ondergang van Napoleon - Uitgeverij Balans ... ... De ondergang van Napoleon | ISBN 9789460033810 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. INFORMATIE BESTANDSGROOTTE 6,96 MB BESTANDSNAAM De ondergang van Napoleon.pdf PUBLICEER DATUM oktober 2011 SCHRIJVER Adam Zamoyski ISBN 9789460033810 De uitkomst, vastgelegd op het Congres van Wenen in 1815, bepaalde De ondergang van Napoleon, Adam Zamoyski - Paperback - 9789460033810 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. De kroning van Napoleon, schilderij door Jacques-Louis David Napoleon Bonaparte als keizer. Hier ... Geschiedenis Festival - De ondergang van Napoleon en het ... ... . De kroning van Napoleon, schilderij door Jacques-Louis David Napoleon Bonaparte als keizer. Hierna ging Napoleon op campagne in Egypte in 1798 en 1799. Tijdens het Beleg van Akko trok hij zich terug, vanwege de te grote tegenstand. Adam Zamoyski - De ondergang van Napoleon en het Congres van Wenen Uitgeverij: Balans, Amsterdam Aantal pagina's: 587 ISBN: 978-90-501-8877-7 Internet: Adam Zamoyski.com De ondergang van Napoleon beschrijft hoe het nieuwe Europa werd gesmeed door mannen in de greep van angst, hebzucht en lust, in een verdorven atmosfeer waarin seksuele gunsten net zo gemakkelijk werden verhandeld als provincies. De ondergang van Napoleon Bonaparte. 18 sep 2007 00:59 • NTR • 45 sec De slag bij Waterloo wordt de definitieve nederlaag van Napoleon Bonaparte. Hij wordt vervolgens gevangen gezet. Nog één poging onderneemt Napoleon om zijn gezag in Europa te herstellen....