mulders-gm.nl

MH17 - De thuisreis

PUBLICATIE DATUM november 2015
BESTANDSGROOTTE 5,79
ISBN 9789072219978
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Lex Meulenbroek
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen MH17 - De thuisreis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lex Meulenbroek. Lezen MH17 - De thuisreis online is nu zo eenvoudig!

MH17 - De thuisreisOp17 juli 2014 stortte vlucht MH17 neer in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven. Op die dag begon voor de nabestaanden het verdriet en het wachten. Het verdriet om de omgekomen geliefden. En het wachten op nieuws van het team dat de slachtoffers zou moeten thuisbrengen. Onder de naam Bring them home kwam een immense operatie op gang om deze slachtoffers te repatriëren en te identificeren. Het werd het grootste identificatieonderzoek uit de Nederlandse geschiedenis, dat een jaar zou duren. Dit boek beschrijft dit identificatieonderzoek aan de hand van persoonlijke verhalen van nabestaanden en van medewerkers van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Een onderzoek onder zeer moeilijke omstandigheden. Nooit eerder was een grootschalig identificatieonderzoek uitgevoerd in een ander land dan waar de ramp had plaatsgevonden. Bovendien kon bijna de helft van de slachtoffers uiteindelijk alleen worden geïdentificeerd door DNA-onderzoek. Uit de persoonlijke verhalen van de onderzoekers komt hun grote drijfveer naar voren: al het mogelijke doen om alle slachtoffers naar huis te brengen. Nabestaanden verwoorden welke impact het langdurige identificatieonderzoek op hen had. 'Waar zijn mijn kinderen?', vroeg Grace van Zijtveld zich af 'Wij hielden er rekening mee dat onze kinderen volledig waren verbrand in de vuurzee die na de explosie ontstond. Ik heb het daar erg moeilijk mee gehad.' Uiteindelijk werden haar zoon en dochter toch geïdentificeerd: 'Ze zijn eindelijk weer terug, ik kan bij ze zijn'. Het aangrijpende verslag maakt duidelijk hoe toegewijde onderzoekers, met de meest geavanceerde technieken en middelen, bijna alle slachtoffers konden identificeren. Een indrukwekkend resultaat, dat op voorhand nooit was verwacht. Toch knaagt het dat het niet is gelukt alle slachtoffers naar huis te brengen. Piet Ploeg, broer van de niet geïdentificeerde Alex: 'Om eerlijk te zijn ben ik best wel eens jaloers geweest op andere nabestaanden aan wie wel body parts zijn teruggegeven.'Het identificatieonderzoek heeft veel bijgedragen aan de verwerking van het grote verlies. Zo ook voor Ria van der Steen, die maanden moest wachten op nieuws over haar omgekomen ouders. 'Met de identificatie zijn de mooie beelden teruggekomen van hoe ze waren.'Lex Meulenbroek is deskundige forensisch DNA-onderzoek en schrijver van onder meer de standaardwerken De Essenties van forensisch biologisch onderzoek en Forensisch DNA-onderzoek in de strafrechtpraktijk.Paul Poley is tekstschrijver. Hij heeft een tekstbureau in Den Haag.Lex Meulenbroek en Paul Poley schreven eerder samen Kroongetuige DNA en DNA-match.DNA en DNA-match.

...s Op17 juli 2014 stortte vlucht MH17 neer in Oost-Oekraïne ... MH17 - de thuisreis | Psychotraumanet ... . Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven. Op die dag begon voor de nabestaanden het verdriet en het wachten. Het verdriet om de omgekomen geliefden. En het wachten op nieuws van het team dat de slachtoffers zou moeten thuisbrengen. A.s zondag ontvangt Coen Verbraak geluksprofessor Meike Bartels, hoogleraar genetics and wellbeing. Zij is biologisch psycholoog en ze mag zich 'Geluksprofessor' noemen. Zij houdt zich met onderzoek bezig dat voor iedereen inte ... MH17 - De thuisreis l tekstbureau Poley Tekst l Den Haag ... . Zij houdt zich met onderzoek bezig dat voor iedereen interessant is, zij wil namelijk weten waar geluk daadwerkelijk vandaan komt. Op welke wijze bepalen ;nature en nurture ons geluk? Afgelopen jaar was Meulenbroek betrokken was bij het identificeren van de MH17-slachtoffers. Over dat onderzoek schreef hij met Paul Poley het boek 'MH17: De thuisreis'. Foto: Merlijn Doomernik Hij is bij dit instituut verantwoordelijk voor publieksvoorlichting en schreef onder meer het handboek De essenties van forensisch biologisch onderzoek (2009) en samen met tekstschrijver Paul Poley Kroongetuige DNA (2014) en MH17 De thuisreis (2015). Joost Niemöller schreef MH17 de doofpotdeal (Van Praag). Volgende maand verschijnt MH17 - De thuisreis van Lex Meulenbroek en Paul Poley (Thoeris). (Eerder gepubliceerd op Boekblad.nl, 23 okt) Dit e-mailen Dit bloggen! Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Pinterest....