mulders-gm.nl

Feministische mannen

PUBLICATIE DATUM 2010-05-01
BESTANDSGROOTTE 10,86
ISBN 9789059723641
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Else Barth
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Feministische mannen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Else Barth. Lezen Feministische mannen online is nu zo eenvoudig!

Feministische mannen 1e druk is een boek van Else Barth uitgegeven bij Eburon Uitgeverij. ISBN 9789059723641 Theater, literatuur, de letteren in het algemeen, zijn ingredi nten die in vorige eeuwen het emancipatiestreven van vrouwen ingang hebben doen vinden in de harten van een breed publiek. Theater en literatuur zijn de media van die tijd, waarvan in Scandinavifeministische vrouwen en feministische mannen maximaal gebruik hebben gemaakt, en met succes. Daarmee werd de grondslag gelegd voor een verregaande gelijkheid. Anders dan in Scandinavi , is in Nederland, evenals elders in Europa, vooral de nadruk komen te liggen op politieke gelijkheid van mannen en vrouwen, meer dan op hun sociale en culturele gelijkheid en op de gelijkwaardigheid van hun gevoelsleven. Ook in Nederland zien we een duidelijke bijdrage van feministische mannen, al steekt het wat schamel af tegenover de ontwikkeling in Scandinavi . Maar er is wel al heel vroeg iets Nederlands dat tot ver over de grenzen imponeert: de politiek van anticonceptie, in de steigers gezet door ge ngageerde vrouwen en mannen. Auteurs Henk Misset en Else Barth tonen op indringende en overtuigende wijze aan dat mannen een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan de emancipatie van vrouwen. Met de studie naar de bijdrage van mannen ontstaat een veelzijdiger en completer beeld van het emancipatieproces in Nederland en Scandinavi . Beide culturen hebben hun sporen op het met doornen bezette pad van de emancipatie verdiend, maar Scandinaviverrast.

...uwen. ... De eerste feministische golf (1870-1920) ... Bekende feministen | Atria ... . De dynamische strijd toen als de basis voor nu. De Eerste Feministische Golf (1880-1919) ... Terwijl de mannen aan het front vochten, deden de vrouwen het werk en hielden de maatschappij draaiende. Zo bewezen zij het staatsburgerschap waard te zijn.(7) In Nederland kwam daar in 1917 de schoolstrijd nog bij. Fundament van de radicaal feministische ideologie is de verhouding tussen de micropolitiek van het dagelijkse leven en de macropolitiek van het kapitalistisch patriarchaat. Het verband tussen beiden wordt volgens radicaal ... Feministische mannen - Henk Misset & Else Barth ... . Het verband tussen beiden wordt volgens radicaal feministen gevormd door het onderdrukkend gedrag van mannen waardoor stereotypen worden opgedrongen aan vrouwen. Voor feministische mannen die solidariteit willen organiseren met vrouwen. Over de hele wereld komen er steeds meer uitgesproken seksistische mannen zoals Trump en Bolsonaro aan de macht, tegelijkertijd bouwen Alt Right-types van onderop aan een antifeministische beweging. Aan de andere kant ontstaan er ook steeds meer emancipatoire bewegingen, denk bijvoorbeeld aan #MeToo en intersectioneel ......