mulders-gm.nl

Ik zie scherper door de taal

PUBLICATIE DATUM januari 2012
BESTANDSGROOTTE 12,85
ISBN 9789460232435
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Jan G. Elburg
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Ik zie scherper door de taal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan G. Elburg. Lezen Ik zie scherper door de taal online is nu zo eenvoudig!

Jan G. Elburg (1919-1992), dichter en beeldend kunstenaar, begon als schooljongen spelenderwijs poëzie te schrijven. Een spel is het voor hem altijd gebleven, al noemde hij het `even zo vrolijk een ernstige zaak . Elburg was met Kouwenaar en Lucebert een van de drie oorspronkelijke experimentele dichters en hoorde bij de grotere groep van de Vijftigers die de Nederlandse poëzie een nieuw gezicht gaven. Hij nam als onvermoeibaar experimentator door de veelzijdigheid van zijn stijl een eigen plaats onder hen in. `Ik zie scherper door de taalschreef hij. De taal was voor hem een lens om meer in de werkelijkheid te kunnen zien dan haar alledaagse verschijning, om in een spel met associaties en dubbele bodems beelden los te maken die werden gekleurd door zijn voorliefde voor het surrealisme, waarmee hij al vroeg kennis maakte. In een van zijn jeugdgedichten schreef hij: `Alle woorden staan op springen . Zijn dichtkunst zit vol met de verrassingen die daaruit tevoorschijn zijn gesprongen. Met zijn speelse experimentele stijl, soms geïnspireerd door de troubadours die hij bewonderde, schreef hij de mooiste liefdesgedichten van zijn generatie. Zijn verzen kunnen zowel glashelder als duister zijn, maar ze fascineren altijd. Ik zie scherper door de taal is een bloemlezing uit Elburgs gedichten vanaf zijn eerste bundel en laat zijn poëzie tot haar recht komen in haar veelkleurige ontwikkeling.

...perimentele dichters en hoorde bij de grotere groep van de Vijftigers die de Nederlandse poëzie een nieuw gezicht gaven ... Jan G. Elburg - Ik zie scherper door de taal - MEANDER ... . Hij nam als onvermoeibaar experimentator door de veelzijdigheid van zijn stijl een eigen plaats onder hen in. `Ik zie scherper door de taal schreef hij. Ik zie scherper door de taal direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Bestel Ik zie scherper door de taal van Jan G. Elburg. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Het e-book ... Ik zie scherper door de taal door Jan G. Elburg, Jan van ... ... . Bestel Ik zie scherper door de taal van Jan G. Elburg. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Het e-book Ik zie scherper door de taal, geschreven door Jan G. Elburg, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 De titel van de bloemlezing luidt dan ook: 'Ik zie scherper door de taal'. In dit gedicht gebeurt dat ook. Want of we nu willen of niet. We zien spugende matrozen, de zee, vrolijk vogels, zielige vogellijkjes, rood stof rond Boekarest, klaprozen, zon, zand en water. Jan G. Elburg - Ik zie scherper door de taal. Geplaatst op 26 februari 2012 12 december 2018 door Archivaris. wij liggen bij een vrolijke god op ...