mulders-gm.nl

Luisteren naar elkaar

PUBLICATIE DATUM juli 1998
BESTANDSGROOTTE 3,13
ISBN 9789051215571
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Thomas Gordon
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Luisteren naar elkaar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Gordon. Lezen Luisteren naar elkaar online is nu zo eenvoudig!

Een betere samenwerking tussen ouders en kinderen. Meer zelfinzicht en zelfvertrouwen bij ouders. Meer verantwoordelijkheid en zelfdiscipline bij kinderen. Probleem oplossen zonder verliezers. Eerlijke communicatie. Geen machtstrijd meer. En vooral een plezierige sfeer in huis. Is dat mogelijk?De Amerikaanse psycholoog dr. Thomas Gordon ontwikkelde een methode om ouders en kinderen te helpen dit te bereiken. Zijn methode legt de nadelen bloot van zowel de autoritaire als de toegeeflijke manier van opvoeden. Centraal hierbij staan de communicatievaardigheden die gebaseerd zijn op eelt attitude van liefde en zorg voor het kind en respect voor zijn wereld. De methode van dr. Gordon heeft geleid tot een serie cursussen voor verschillende doelgroepen die over de hele wereld succesvol zijn.In Luisteren naar elkaar doet dr. Gordon verslag van ouders die zijn cursus 'Effectief omgaan niet kinderen' weer enige tijd achter zich hebben. Aan de hand van herkenbare voorbeelden die ouders, geven, analyseert Gordon waarom sommigen moeilijkheden ondervonden met de nieuwe methode. Zijn doel daarbij was de lezer te helpen de valkuilen te vermijden die deze ouders ondervonden toen ze de vaardigheden thuis gingen uitproberen niet hun eigen kinderen. Aan bod komen onder andere: actief luisteren, confronteren op opbouwende wijze, conflicten voorkomen, conflicten oplossen zonder verliezers en verschillen in waarden en normen hanteren. Voor kenners van de methode geeft Luisteren naar elkaar meer inzicht en verdieping, voor hen die er voor het eerst mee kennismaken is het een boek dat nieuwsgierig maakt.

...oral reactief. 2: Kan zich met zichtbaar ongeduld inhouden om naar anderen te luisteren, wil vooral de eigen ervaringen vertellen ... 39 Bijbelteksten over Luisteren - DailyVerses.net ... . 1 Vertalingen in context van "luisteren naar elkaar" in Nederlands-Frans van Reverso Context: We zitten daar en luisteren naar elkaar. Bijbelteksten over Luisteren - Wie goed luistert, zal het goed vergaan, wie op de HEER vertrouwt, is gelukkig… En omdat we weten dat hij naar ons luistert, wat we hem… Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten… Maar hij zei: 'Gelukkiger zijn zij die naar het woord van God… Roep mij aan, en ik zal je antwoorden, ik zal je grote… Alle werkvormen op een rij. Doorzoek of filter alle werkvormen per categorie, thema, tijd, groepsgrootte, teamvorm of je eigen zoekterm. 6 leermiddelen gev ... Luisteren - carrieretijger.nl ... . Doorzoek of filter alle werkvormen per categorie, thema, tijd, groepsgrootte, teamvorm of je eigen zoekterm. 6 leermiddelen gevonden over luisteren naar elkaar, gedeeld door leraren en organisaties. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen. Pionieren kan niet zonder te luisteren, het is een basishouding. De pioniersreis begint er niet alleen mee, het is tijdens de hele pioniersreis van belang. Daarom beginnen pioniersteams met een luisterdag. Het gaat dan over viervoudig luisteren: naar God, naar je context, naar elkaar, en naar de kerk als groter geheel. Empathisch luisteren gaat een stapje verder. Het is niet alleen luisteren, maar vooral horen wat er gezegd wordt en begrijpen wat de ander bedoelt. Behalve naar de feitelijke boodschap kun je met deze empathisch luisteren methode ook naar de emotionele lading luisteren. Daardoor ontstaat er intensiever contact tussen de beide gesprekspartners. Spreuken over luisteren. Persoonlijk houd ik van de geschenken die je heel gemakkelijk bijna ieder moment van de dag kunt geven. Een van de allermooiste is het geschenk van echt luisteren. Geschreven bij Luisteren Naar Kinderen. Thomas Gordon schrijft in begrijpelijke taal hoe ouders door het 'actief' luisteren naar hun kinderen, een goede relatie met hun kinderen kunnen opbouwen. In het boek worden veel voorbeelden genoemd om alles te verduidelijken. Als wij echt leren luisteren, wat volgens mij de essentie is van het samenwerken, dan zou het mogelijk moeten zijn om de kansen die die vloeibare samenleving ons geeft, met al die mogelijkheden die nu in onze handen liggen, met elkaar als collectief te gaan organiseren. De meeste mensen luisteren niet naar anderen. Ze halen de verhalen van anderen langs hun eigen filters, en koppelen terug wat zij hebben meegemaakt. Of erger nog: wat zij hebben gehoord van andere mensen die iets vergeli...