mulders-gm.nl

Het geslacht van de engel

PUBLICATIE DATUM oktober 2014
BESTANDSGROOTTE 8,69
ISBN 9781516394234
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Patrick Bernauw
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het geslacht van de engel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Bernauw. Lezen Het geslacht van de engel online is nu zo eenvoudig!

Patrick Bernauw:Lang geleden las ik in De Zwanen van Stonehenge, het onvolprezen boek van Hubert Lampo over het magisch-realisme, over de schrijver Arthur Machen. Hoe hij met een kort verhaal in de vorm van een artikel verantwoordelijk werd voor een van de grootste mythes van de Grote Oorlog. In augustus 1914 stond het Britse leger bij het Belgische stadje Mons namelijk op het punt geheel vernietigd te worden door de Duitsers, die drie keer zo sterk waren. Tot een magisch schimmenleger aan hun zijde verscheen...'Ik heb ze verzonnen!' bleef Machen het nadien hardnekkig herhalen.'Onzin,' zeiden de veteranen die de eerste grote slag van de Eerste Wereldoorlog overleefden. 'Wij hebben de Engelen van Mons met onze eigen ogen gezien!'Het artikel was de start van een jarenlange zoektocht naar de waarheid achter een verhaal, en naar de werkelijke aard van 'het mysterie van Mons'. Wat was daar precies aan de hand geweest? Uiteindelijk leidde het mij, met dank aan het ondertussen uitgevonden internet, naar de geheime experimenten met 'black propaganda' die zowel voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog als nog lang daarna door de Britse geheime dienst werden opgezet. Zo maakte ik niet alleen kennis met de Engelen, maar ook met de Hellehond van Mons, met ultra-moderne PSY OPS of 'psychologische operaties', en met zeer wetenschappelijk onderbouwde technieken van misleiding en desinformatie... waarbij de 'magie' evenwel nooit ver weg was. Ook om die reden kon deze 'historische faction thriller', waarvan de wortels te vinden zijn in een boek over het magisch-realisme, alleen een onversneden magisch-realistische roman worden.Patrick Bernauw is de auteur van een aantal historische faction thrillers rond Mysterieus België, waarin hij telkens 'een magistraal spel' speelde 'met heden, verleden, waarheid en verdichting' (Vrij Nederland). Zo liet hij zijn licht schijnen over, onder meer, de diefstal van de Rechtvaardige Rechters uit het Lam Gods, de moord op Albert I, de exploten van Nostradamus in Orval, de Paus van Satan (die in Brugge zou hebben gewoond) en de Franse kroonprins Louis XVII (die onderdook in Vlaanderen).

...s of op reis. Met zorgvuldigheid en respect beschrijft Van Dale sinds 1864 de Nederlandse taal zo compleet mogelijk ... Het geslacht van de engelen - Doorbraak.be ... . Ook voor moderne vreemde talen (in het bijzonder Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Zweeds) biedt Van Dale altijd een passende taaloplossing. Het geslacht van de engel: Amazon.es: Patrick Bernauw: Libros en idiomas extranjeros. Saltar al contenido principal. Prueba Prime Hola, Identifícate Cuenta y listas Identifícate Cuenta y listas Pedidos Suscríbete a Prime Cesta. Todos los departamentos. Ir Buscar Los Más Vendidos Ideas ... In de taken die de engelen vervullen op bevel van ... Het geslacht van de engelen - Doorbraak.be ... . Todos los departamentos. Ir Buscar Los Más Vendidos Ideas ... In de taken die de engelen vervullen op bevel van de Ene Die zij aanbidden, in de daden die ze voor Zijn zaak verrichten, in de dienst die ze verlenen in Zijn Naam, in het toezicht dat ze uitvoeren doorheen Zijn Visie, in de eer die zij bekomen door met Hem verbonden te zijn, in de 'verfrissing' die zij vinden in de studie van zowel de materiële als de immateriële dimensies van Zijn ... Het geslacht van de engel | ISBN 9789463185721 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....