mulders-gm.nl

Spreken, Zwijgen,... Schrijven

PUBLICATIE DATUM none
BESTANDSGROOTTE 9,73
ISBN 9789044127034
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Sjef Houppermans
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Spreken, Zwijgen,... Schrijven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sjef Houppermans. Lezen Spreken, Zwijgen,... Schrijven online is nu zo eenvoudig!

'Het onbewuste is gestructureerd als taal', aldus een fameuze frase van Jacques Lacan. Geen wonder dat het spreken een voorname rol speelt binnen de psychoanalyse. Maar de analyticus is minstens zo geïnteresseerd in wat tussen de regels niet gezegd wordt en waar de tekst hapert. Het primaat ligt bij de betekenaar, bij het 'zeggen op zich', en niet bij de betekenis. Om die reden heeft de psychoanalyse een sterk gevoel voor taal ontwikkeld - voor woordspelingen, voor ritme, voor stijl, kortom, voor het literair boetseren van taal. Deze essaybundel gaat in op alle aspecten van de psychoanalyse die te maken hebben met taal en geeft een overzicht van de meest recente inzichten in dit domein.

...met aandacht schrijven brengt mij dicht bij mijn persoonlijke stijl ... Zwijgen is zilver, spreken is goud | Schrijven Online ... . Ik vertaal vloeiend mijn denken in schrift zonder irrelevante zijsporen. Nu, een paar weken later merk ik dat het nog steeds zo werkt.' Deelnemer aan de retraite Zwijgen & Spreken rondom het thema mediteren en schrijven Bijbelteksten over Spreken - Ik zeg u: van elk nutteloos woord dat mensen spreken, zullen ze… Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten… Woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt… Een goed mens brengt uit de goede schatkamer van zijn hart het… Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en… spreken en zwijgen. Adonis is de grootste nog levende Arabische dichter. ... Adonis p ... Spreken, zwijgen,... schrijven - Acco ... . Adonis is de grootste nog levende Arabische dichter. ... Adonis probeert een soort tegengeschiedenis te schrijven aan de hand van de progressieve denkers en dichters in de Arabische geschiedenis. Hij doet dat in het spoor van de pre-islamitische poëzie, ... Spreken, zwijgen, … schrijven. Psychoanalyse en taal. In de reeks: Psychoanalyse en cultuur. Peter Verstraeten, Marc De Kesel, Sjef Houppermans, red. Garant, Antwerpen/Apeldoorn 2010 126 pagina's, isbn 978 90 441 2703 4, € 17,- Spreken is zilver, zwijgen is goud betekent dat je soms beter kunt zwijgen over iets wat je hebt gehoord of gezien. Het spreekwoord kan herleid worden op een bijbeltekst uit Psalm 12. Ik vind het wat vergezocht en heb een andere verklaring. Tijdens het schrijven komen de woorden dicht aan het oppervla...