mulders-gm.nl

De gemaakte planeet

PUBLICATIE DATUM september 2018
BESTANDSGROOTTE 9,9
ISBN 9789463721219
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Albert Faber
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen De gemaakte planeet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Albert Faber. Lezen De gemaakte planeet online is nu zo eenvoudig!

We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constatering. Hij neemt ons aan de hand van vele denkers mee van de Malediven naar de Andes, van Siberië naar de Oostvaardersplassen, van de allereerste steden tot aan onze technologische toekomst. Daarbij probeert hij antwoord te geven op vragen als: Wat houdt het Antropoceen in? En hoe kunnen wij ons in de toekomst het beste tot de planeet verhouden? Zonder in pessimisme te vervallen toont Faber ons de verworvenheden van het verleden, hij beschrijftde uitdagingen van het heden en geeft een perspectief voor de toekomst.Het boek van Albert Faber draagt op wezenlijke wijze bij aan de discussie over het Antropoceen, niet alleen omdat het de contouren ervan op een bijzonder overzichtelijke wijze presenteert, maar ook omdat hij laat zien dat niets minder dan een "maximalisatie van ideeën' nodig is. Faber betoogt dat onze tijd eerder vraagt om het vruchtbare en creatieve conflict dat bij de democratie hoort, dan om wereldwijde eensgezindheid.— René ten Bos, denker des vaderlands en auteur van Dwalen in het Antropoceen.

...De gemaakte planeet van Albert Faber. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Een eenvoudig antwoord is er niet, zo lezen we in De gemaakte planeet ... Athenaeum Boekhandel | De gemaakte planeet. Leven in het ... ... . Leven in het Antropoceen . Dit is een bijzonder interessant en prettig leesbaar boek van Albert Faber, voormalig medewerker van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en sinds enkele jaren werkzaam bij de strategische directie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het Antropoceen beschrijft de tijd waarin de mens het leven op aarde volledig bepaalt. De aarde is een gemaakte planeet geworden, waar mens en aarde onontwarb ... De gemaakte planeet - Albert Faber - 9789048544141 | Bruna.nl ... . Het Antropoceen beschrijft de tijd waarin de mens het leven op aarde volledig bepaalt. De aarde is een gemaakte planeet geworden, waar mens en aarde onontwarbaar met elkaar verstrengeld zijn geraakt. Hoe geven we dit vorm? Donderdag 25 oktober (17.00) organiseert Spui25 een avond met Albert Faber over zijn boek De gemaakte planeet. Leven in het Antropoceen over de vormgeving van de toekomst. De gemaakte planeet - leven in het Antropoceen, Albert Faber, Atheneum University Press, 300 pag., € 22.99 **** Maximale mobilisatie van ideeën Recensie: Onno van Sandick Dat we in het Antropoceen leven is geen nieuwe boodschap. Maar Albert Faber brengt in dit boek de vraag wat dit - voor ons en voor de natuur - […] De gemaakte planeet Leven in het Antropoceen Albert Faber. We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber ... De gemaakte planeet. Leven in het Antropoceen. Klimaatcrisis: chaos of hanteerbare complexiteit? [Recensie] Het debat tussen eco-optimisten en -pessimisten gaat over de fundamentele vraag waar we met de wereld en de mensheid naartoe gaan. Hij neemt ons aan de hand van vele De gemaakte planeet, Albert Faber - Ebook - 9789048544141 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. De gemaakte planeet Albert Faber • Boek • paperback. Samenvatting . We leven in het Antropoceen, het tijdperk van de mens. De invloed van de mens op het reilen en zeilen van de aarde is groter dan ooit tevoren. In een meeslepend betoog geeft Albert Faber betekenis aan deze constater...