mulders-gm.nl

Het Hof van Nederland

PUBLICATIE DATUM maart 2015
BESTANDSGROOTTE 7,38
ISBN 9789462580831
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Iris Knapen
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Het Hof van Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Iris Knapen. Lezen Het Hof van Nederland online is nu zo eenvoudig!

Het Hof, in het hart van historisch Dordrecht, is een plek van betekenis. Op beslissende momenten in de nationale geschiedenis is dit voormalige Augustijnenklooster de plaats van handeling: in 1572, als hier de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvindt. Een belangrijke stap op weg naar een onafhankelijke Republiek en de basis voor Nederland zoals we dat nu kennen, met vrijheid en tolerantie hoog in het vaandel. En in 1618, wanneer de Synode van Dordrecht een einde maakt aan een conflict binnen de protestantse kerk en besluit de Statenbijbel op de markt te brengen.Anno 2015 is het Hof van Nederland de plek waar iedereen het verhaal van Dordrecht op een nieuwe, verrassende manier kan ontdekken aan de hand van originele voorwerpen, archiefstukken, video en multimedia. In de historische setting van het kloostercomplex komt niet alleen 1572 opnieuw tot leven, maar ook de gouden tijd van Dordrecht als machtige handelsstad, de verwoestende Sint Elisabethsvloed, de industrialisatie in de 19de en 20ste eeuw. En natuurlijk de geschiedenis van het klooster zelf.Het Hof van NLD vertelt dat fascinerende verhaal met een schat aan beelden uit de rijke collectie Dordrecht: bijzondere archiefstukken, archeologische vondsten, schilderijen, prenten en foto's.

... basis werd gelegd voor de vrijheid van Nederland ... Het Hof Van Nederland - indebuurt Dordrecht ... . Het museum neemt de bezoeker mee van de middeleeuwen tot nu. Aan de hand van zes thema's wordt de geschiedenis verteld van Dordrecht in de Middeleeuwen, de Sint Elisabethsvloed in 1421 waarbij de Biesbosch werd gevormd, de gilden en het ... Het Hof van Nederland heeft de volgende openingstijden: Di - Zo 11:00 - 17:00; Koop van tevoren tickets op Tripadvisor. Als u via Tripadvisor boekt, kunt u tot 24 uur ... Het Hof van Nederland in Dordrecht ... . Als u via Tripadvisor boekt, kunt u tot 24 uur voor de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen. Dát beleef je in het Hof van Nederland! Iedere 5 minuten start een show In Nederlands of Engels Geschikt voor kinderren vanaf 6 jaar Indoor ervaring Ga terug in de tijd. Ga samen met vrienden en familie terug ... Het Hof van Nederland is een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de basis werd gelegd voor onze vrijheid. Deze historische vergadering staat centraal, maar we vertellen ook het verhaal van Dordrecht, als oudste stad van Holland. Onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van deze stad als […] Het Hof van Nederland, Dordrecht. 1,218 likes · 4 talking about this · 1,156 were here. Het Hof van Nederland is een museum op de plek waar in 1572, tijdens de eerste Vrije Statenvergadering, de... Een gerechtshof (vaak kortweg hof) is een rechterlijk college in Nederland.Normaliter spreekt een gerechtshof recht in hoger beroep.Zo kan een hof als beroepsinstantie fungeren in civielrechtelijke, strafrechtelijke en belastingrechtelijke geschillen. Het Hof van Nederland is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Als u de laatste starttijd reserveert, heeft u een uur voor uw bezoek. Kan ik een rolstoel gebruiken? Het Hof van Nederland is een monument en is niet op alle plekken even goed toegankelijk voor mindervaliden. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten. Het Hof, in het hart van historisch Dordrecht, is een plek van betekenis. Op beslissende momenten in de nationale geschiedenis is dit voormalige Augustijnenklooster de plaats van handeling: in 1572, als hier de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvindt. Een belangrijke stap op weg naar een onafhankelijke Republiek en de basis voor Nederland zoals we dat nu kennen, met vrijheid en tolerantie ... We recommend booking Het Hof van Nederland tours ahead of time to secure your spot. If you book with Tripadvisor, you can cancel up to 24 hours before your tour starts for a full refund. See all 1 Het Hof van Nederland tours on Tripadvisor Het Hof van Nederland. In Het Hof van Nederlan...