mulders-gm.nl

TIBtools - Begeleid handelingsgericht

PUBLICATIE DATUM april 2014
BESTANDSGROOTTE 7,17
ISBN 9789491725135
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Sonja de Lange
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen TIBtools - Begeleid handelingsgericht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sonja de Lange. Lezen TIBtools - Begeleid handelingsgericht online is nu zo eenvoudig!

TIBtools - Begeleid handelingsgericht 1e druk is een boek van Sonja de Lange uitgegeven bij Instondo. ISBN 9789491725135 Leerkrachten vormen het menselijk kapitaal van de school. Zij doen er het meeste toe. Echter, ook leerkrachten verschillen in wie ze zijn, hoe ze denken, wat ze kunnen en wat ze nodig hebben om een zo krachtig mogelijk passend onderwijsaanbod te realiseren.Handelingsgericht begeleiden (HGB) houdt in dat je als IB'er doelgericht kunt afstemmen op die verschillen, gericht op het versterken van motivatie, zelfvertrouwen en competenties. Het is een werkwijze die de kwaliteit van het onderwijs en de begeleiding vanlle leerkrachten beoogt te verbeteren.In deze TIBtool geven Sonja de Lange en Tijn Nuyens concrete tips hoe je kunt afstemmen op de leerkrachten zonder de doelen uit het oog te verliezen. Het motto is: stimuleren en steunen waar het kan, sturen waar het moet.De kunst is om dat op maat te doen, zonder het eigenaarschap van de leerkracht over te nemen. Handelingsgericht begeleiden is er juist op gericht de eigen kracht van leerlingen, leerkrachten en ouders te versterken. Daarbij gaat het om gespreksvaardigheden, maar ook om coaching on the job, e-learning en hoe je het leren van en met elkaar kunt stimuleren.Aan de hand van praktijkvoorbeelden, aanraders en tools worden begeleiders uitgedaagd om er in de eigen praktijk mee aan de slag te gaan. Het heet niet voor niets 'Handelingsgericht begeleiden', want ook hierbij geldt: waarnemen, begrijpen, plannen en dan realiseren.Sonja de Lange is als trainer en ontwikkelaar werkzaam bij NTO-Effekt. Zij heeft veel expertise op het gebied van Handelingsgericht Werken, Begeleiden en Arrangeren, Constructieve Communicatie en Teamcoaching.Tijn Nuyens is directeur en trainer bij NTO-Effekt. Hij ondersteunt het ontwikkelen van professioneel kapitaal van de begeleiders en leiders in de school en het SWV Passend Onderwijs.

...en hoe je het leren van en met elkaar kunt stimuleren ... bol.com | TIBtools - Voer een ... ... .e als intern begeleider prioriteiten kunt stellen en de juiste balans vindt tussen werk en privé. Koop het boek "TIBtools - Begeleid handelingsgericht" online met studentenkorting » Als student krijg je maximaal 5% korting bij aankoop van twee of meer Nederlandstalige studieboeken die zijn voorgeschreven door een HBO / WO-opleiding. Dit boek komt in aanmerking! none is een geweldige auteur. Download en lees het boek Kookschool op onze websit ... bol.com | TIBtools - Begeleid handelingsgericht ... ... . Download en lees het boek Kookschool op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt Kookschool in PDF, ePUB, MOBI. Abonnement op de TIBtools. U kunt ervoor kiezen als eerste ieder nieuw boek uit de serie te ontvangen. U krijgt dan (maximaal) vier boeken per jaar direct na verschijnen. U betaalt dan €19,50 per boek, inclusief BTW en verzendkosten. U ontvangt hiervoor een jaarfactuur van €78 voor vier titels. TIBtools. Aan de slag met slimme kleuters . Arrangeer samen . Autisme, samen aan de slag! Begeleid handelingsgericht . Belangrijke zaken eerst . Beter onderwijs? Zoek het uit! Co-teaching: samen kun je meer . Coach opbrengstgericht . Combinatiegroep 2/3. Doen! De 9 ... Marketing & beroep Marketingplanning niveau IV Werkboek is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Marketing & beroep Marketingplanning niveau IV Werkboek PDF te downloaden op onze website bank72.nl Er zijn ook andere boeken van de auteur Marketing & beroep Marketingplanning niveau IV Werkboek TIBtools. Werken. Aan de slag met slimme kleuters . Arrangeer samen . Autisme, samen aan de slag! Begeleid handelingsgericht . Belangrijke zaken eerst . Beter onderwijs? Zoek het uit! Co-teaching: samen kun je meer . Coach opbrengstgericht . Combinatiegroep 2/3. Doen! De 9 ... Elizabeth Bennett is een geweldige auteur. Download en lees het boek Ooggetuigen - Azteken op onze website bank72.nl. Helemaal vrij. U vindt Ooggetuigen - Azteken in PDF, ePUB, MOBI. Aanmeldformulier combi-lidmaatschap Ja, wij sluiten ons aan bij TIB. Wij ontvangen elk een exemplaar van ieder nummer op het hier opgegeven adres en betalen samen slechts €159,- per jaar. Handelingsgericht begeleiden is er juist op gericht de eigen kracht van leerlingen, leerkrachten en ouders te versterken. Daarbij gaat het om gespreksvaardigheden, maar ook om coaching on the job, e-learning en hoe je het leren van en met elkaar kunt stimuleren.Aan de hand van praktijkvoorbeelden, aanraders en tools worden begeleiders uitgedaagd om er in de eigen praktijk mee aan de slag te gaan....