mulders-gm.nl

Mindfulness:back to the roots

PUBLICATIE DATUM februari 2018
BESTANDSGROOTTE 6,39
ISBN 9789085484127
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Marnix van Rossum
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Mindfulness:back to the roots in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marnix van Rossum. Lezen Mindfulness:back to the roots online is nu zo eenvoudig!

Mindfulness is niet iets dat je doet, het is iets dat is.Al vele eeuwen verwijzen wijsgeren naar een toestand in ons die open en vrij is, voorbij het denken, voorbij onszelf en zelfs voorbij de tijdelijkheid. Dit zou het eindpunt zijn van een lange en toegewijde weg, vol innerlijke transformaties.Tegenwoordig weet men vaak niet meer hoe mindfulness ooit bedoeld was. Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness in het Westen, waarschuwt geregeld voor een te oppervlakkig en commercieel gebruik van zijn wereldwijd toegepaste model. Mindfulness stamt oorspronkelijk af van boeddhistische meditatievormen, die de diepgang kunnen bieden waar velen naar op zoek zijn. Het antwoord op de vraag welke vorm het meest geschikt is en in hoeverre je culturele aspecten kunt scheiden van de methodiek, kan nogal verwarrend zijn.Mindfulness: back to the roots beoogt een soort Lonely Planet te zijn voor meditatieretraites, boordevol tips, ervaringen en (handige) adressen om te mediteren. Het boek geeft inzicht in de werking van de verschillende methodes en adviseert bij de keuze van een meditatievorm, -accommodatie en -leraar. Een must have, zowel voor hen die op langere retraite naar Azië gaan, alsvoor mensen die willen beoefenen in Nederland.Marnix van Rossum (1980), meditatiebegeleider in Rotterdam, woonde zes jaar in meditatiecentra in Azië, waarvan bijna twee jaar als monnik. Op basis van deze ervaringen en zijn achtergrond als psycholoog poogt hij een realistisch en onbevooroordeeld overzicht te geven van de diversemeditatiestromingen uit Azië.

...sum (1980), trainer, coach en schrijver. Mindfulness: back to the roots beoogt een soort Lonely Planet te zijn voor meditatieretraites, boordevol tips, ervaringen en (handige) adressen om te mediteren ... Mindfulness:back to the roots | Vrije Boeken van De Vrije ... ... . Het boek geeft inzicht in de werking van de verschillende methodes en adviseert bij de keuze van een meditatievorm, -accommodatie en -leraar. Met het boek 'Mindfulness: back to the roots', zoekt Marnix naar een evenwichtig en waarheidsgetrouwe presentatie van verschillende meditatiestromingen. Het boek bevat tips waar je op moet letten bij de keuze van de meditatiediscipline, van de leraar, van de locatie en de accommodatie, maar ook bijvoorbeeld een beschrijving van een dagje mediteren i ... Marnix van Rossum - 'Mindfulness, back to the roots ... ... . Het boek bevat tips waar je op moet letten bij de keuze van de meditatiediscipline, van de leraar, van de locatie en de accommodatie, maar ook bijvoorbeeld een beschrijving van een dagje mediteren in een klooster. Mindfulness: back to the roots beoogt een soort Lonely Planet te zijn voor meditatieretraites, boordevol tips, ervaringen en (handige) adressen om te mediteren. Het boek geeft inzicht in de werking van de verschillende methodes en adviseert bij de keuze van een meditatievorm, -accommodatie en -leraar. Mindfulness:back to the roots. Mindfulness is niet iets dat je doet, het is iets dat is.Al vele eeuwen verwijzen wijsgeren naar een toestand in ons die open en vrij is, voorbij het denken, voorbij onszelf en zelfs voorbij de tijdelijkheid. Dit zou het eindpunt zijn van een lange en toegewijde weg, vol innerlijke transformaties.Tegenwoordig weet men vaak niet meer hoe mindfulness ooit bedoeld was. Video: 'Mindfulness: Back to the roots'. Meditatie is door de grondleggers, in met name het oude India, bedoeld om out of the box te komen. Dat wil zeggen je te te bevrijden van belemmerende gedachtes en overtuigingen en zo meer jezelf te worden. Mindfulness: back to the roots beoogt een soort Lonely Planet te zijn voor meditatieretraites, boordevol tips, ervaringen en (handige) adressen om te mediteren. Het boek geeft inzicht in de werking van de verschillende methodes en adviseert bij de keuze van een meditatievorm, -accommodatie en -leraar. Mindfulness is niet iets dat je doet, het is iets dat is.Al vele eeuwen verwijzen wijsger...