mulders-gm.nl

Nederlandse woorden wereldwijd

PUBLICATIE DATUM november 2010
BESTANDSGROOTTE 8,98
ISBN 9789012582148
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Nicoline van der Sijs
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Nederlandse woorden wereldwijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nicoline van der Sijs. Lezen Nederlandse woorden wereldwijd online is nu zo eenvoudig!

Nederlandse woorden wereldwijd 1e druk is een boek van Nicoline van der Sijs uitgegeven bij Bim Media Bv. ISBN 9789012582148 Nederlandse woorden wereldwijd is het eerste woordtenboek ter wereld waarin uitleenwoorden verzameld zijn, woorden die het Nederlands aan andere talen heeft uitgeleend. Het vormt daarmee de eerste poging de expansiekracht van een taal te beschrijven. Dit boek bevat 17560 woorden die in 138 talen zijn aangetroffen op alle continenten. Bij ieder trefwoord is de betekenis in het Nederlands vermeld, en is er aangegeven door welke taal het woord is overgenomen, en welke betekenis het woord in die taal heeft. Voorafgaand aan het woordenboekdeel krijgt u in de cultuurhistorische inleiding heldere informatie over de contacten die het Nederlands door de eeuwen heen met andere talen heeft gehad. De koloniale geschiedenis speelt daarbij een prominente rol. Ook komt u veel te weten over de 138 talen die u tegenkomt in dit boek : waar worden ze gesproken, door hoeveel sprekers en hoe komen Nederlandse woorden erin terecht? De vijftig overzichtelijke kaarten in het boek brengen de expansie van de Nederlandse woorden treffend in beeld.

...eldwijd 1e druk is een boek van Nicoline van der Sijs uitgegeven bij Bim Media Bv ... Nederlandse woorden wereldwijd - Nicoline van der Sijs ... ... . ISBN 9789012582148 Nederlandse woorden wereldwijd is het eerste woordtenboek ter wereld waarin uitleenwoorden verzameld zijn, woorden die het Nederlands aan andere talen heeft uitgeleend. Binnen de Nederlandse taal kun je veel woorden op verschillende manieren uitdrukken. Doordat de woorden dezelfde betekenis hebben, zijn ze volledig willekeurig door elkaar te gebruiken. Synoniemen. Veel van deze zogeheten synoniemen zijn bij een groot publiek beken ... Meertens Uitleenwoordenbank ... . Synoniemen. Veel van deze zogeheten synoniemen zijn bij een groot publiek bekend en behoren zo'n beetje tot onze "standaard" woordenschat. Nederlandse woorden wereldwijd. download Report . Comments . Transcription . Nederlandse woorden wereldwijd ... Auteur: Nicoline van der Sijs, Prijs: € 25,00, ISBN/ISBN13: 9789012582148, Categorie: Boek, Nederlandse woorden wereldwijd is het eerste woordenboek ter wereld waari... Het nieuwe coronavirus grijpt wereldwijd in rap tempo om zich heen. Op deze kaarten houden we de ontwikkelingen in Nederland bij. De Woordenlijst Nederlandse Taal is in boekvorm te koop als het Groene Boekje. © De Taalunie 2015, alle rechten voorbehouden. Suggesties of vragen? Stuur een e-mail ......