mulders-gm.nl

Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol En Drugs(Amjad)

PUBLICATIE DATUM 2010-06-01
BESTANDSGROOTTE 8,58
ISBN 9789033479427
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Julie Tieberghien
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol En Drugs(Amjad) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Julie Tieberghien. Lezen Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol En Drugs(Amjad) online is nu zo eenvoudig!

Gegevens over het middelengebruik onder jongeren worden op nationaal, regionaal en lokaal vlak meestal via (kwantitatieve) gestandaardiseerde vragenlijsten verzameld. Niettemin is een goed zicht op het hoe, wat en waarom in de (lokale) context noodzakelijk. Met de Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs (AMJAD) worden (periodiek) gegevens verzameld over o.a. de gebruikspatronen, de aanwezigheid van risicofactoren en de levensomstandigheden van spijbelaars, dak- en thuisloze jongeren, hardekernjongeren, allochtone jongeren en jongeren in de prostitutie tot 25 jaar. Dit maakt het voor lokale beleidsmakers mogelijk een 'evidence based' drugbeleid en gerichte preventie- (en harm reduction) initiatieven te ontwikkelen (en evalueren). Naar (inter)nationale literatuur over risico- en protectieve factoren voor middelengebruik en lokale drugmonitors gericht op jongeren beschrijft dit boek de opzet en het uittesten van een dergelijke monitor voor de stad Antwerpen. AMJAD bestaat uit 3 kwalitatieve methoden: een panelstudie onder 34 sleutelfiguren, etnografisch veldwerk door vijf community fieldworkers en aanvullend etnografisch veldwerk door de onderzoeker. De eerste uitgaven van AMJAD biedt inspiratie aan beleidsmarkers, preventiewerkers, hulpverleners, jongerenbegeleiders, scholen, politie,... Het boek belicht zowel de haalbaarheid en de mogelijke organisatievorm van deze monitor als de (actuele) onderzoeksbevindingen waarop lokale beleidsmakers zich kunnen baseren.

... voor het drugsbeleid in de stad Antwerpen (Tieberghien & Decorte, 2010) ... Jongeren en middelengebruik in een lokale context ... ... . Met behulp van verschillende kwalitati… Woensdag is in Antwerpen de 'Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs' (AMJAD) voorgesteld. Daaruit blijkt dat hulpverleners steeds vaker geconfronteerd worden met problematisch ... Beleid. Antwerpse Drugs- en Alcoholmonitor (2010) Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en andere Drugs (AMJAD) (2011) VAD Vlaamse koepel voor drughulpverlening en -preventie - tevens portaal voor alle VAD-sites over alcohol / uitgaan / jeugdwerk / druglijn /; Trimbos - Nederlandse tegenhanger van VAD.; EMCDDA - Europees waarnemingscentrum voor drugs and drugsverslaving J ... Jongeren en middelengebruik in een lokale context ... - CORE ... .; EMCDDA - Europees waarnemingscentrum voor drugs and drugsverslaving JULIE TIEBERGHIEN; TOM DECORTE - NU TE KOOP - 2010 - Gegevens over het middelengebruik onder jongeren worden op nationaal, regionaal en lokaal vlak meestal via (kwantitatieve) gestandaardiseerd… | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Met de Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs (AMJAD) worden (periodiek) gegevens verzameld over o.a. de gebruikspatronen, de aanwezigheid van risicofactoren en de levensomstandigheden van spijbelaars, dak- en thuisloze jongeren, hardekernjongeren, allochtone jongeren en jongeren in de prostitutie tot 25 jaar. Anti-drugscampagnes bereiken nog steeds te weinig maatschappelijk kwetsbare jongeren. Dat blijkt uit de tweede editie van de Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs (AMJAD) die woensdag werd ... Dit onderzoeksproject betreft de Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs (AMJAD II). In navolging van de Antwerpse Drug- en Alcoholmonitor uit 2007 groeide, vanuit het Stedelijk Overleg Drugs Antwerpen (SODA), de nood aan relevante en betrouwbare gegevens over het middelengebruik van jongeren in de stad Antwerpen. In 2009 ontwikkelde en testte het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD) een Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs (AMJAD) voor het drugsbeleid in de stad Antwerpen (Tieberghien ......