mulders-gm.nl

Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg

PUBLICATIE DATUM juni 2017
BESTANDSGROOTTE 9,22
ISBN 9789490913762
TAAL NEDERLAND
AUTEUR Klaartje Groot
FORMAAT: PDF EPUB MOBI
PRIJS: VRIJ

Wil je het boek lezen Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Klaartje Groot. Lezen Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg online is nu zo eenvoudig!

Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg is een boek van Klaartje Groot uitgegeven bij Buitenkant, Uitgeverij de. ISBN 9789490913762 Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef toneelstukken, die regelmatig werden opgevoerd. Het toneel vormde een belangrijk medium in het maatschappelijk debat. In deze politiek turbulente tijden van oorlog en revolutie oogstten zijn geschriften naast waardering ook heftige kritiek. In 1793 werd hij benoemd tot secretaris van de Amsterdamse Schouwburg. Hij kreeg te maken met opstandige acteurs, autoritaire regenten, vileine critici en boze burgers. Collega's moesten het veld ruimen, maar Haverkorn trotseerde alle politieke stormen en bleef tot zijn dood op zijn post.

...atis verzending vanaf 19.95 Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg is een boek van Klaartje Groot uitgegeven bij Buitenkant, Uitgeverij de ... Groot, Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg (2017 ... ... . ISBN 9789490913762 Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef toneelstukken, die regelmatig werden opgevoerd. Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg (paperback). Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg is een boek van Klaartje Groot uitgegeven bij... Het RKD beheert, behoudt, onderzoekt en ontsluit kunsthistorische kennis en informatie voor musea, wetenschap en publiek. Willem Haverkorn en ... Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg ... ... ... Het RKD beheert, behoudt, onderzoekt en ontsluit kunsthistorische kennis en informatie voor musea, wetenschap en publiek. Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg Nederlands 9789490913762 9490913766 Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef t Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef toneelstukken, die regelmatig werden opgevoerd. Het toneel vormde een belangrijk medium in het maatschappelijk debat. Boekbeoordeling: Klaartje Groot, Willem Haverkorn en de Amsterdamse Schouwburg.Amsterdam: De Buitenkant, 2017. 151 pp., geïllustreerd (z/w en kleur). ISBN ... Willem Haverkorn heeft in de decennia rond 1800 een opmerkelijke rol gespeeld in het culturele leven van Amsterdam. Hij schreef toneelstukken, die regelmatig werden opgevo...